Kunstenfestival De Wereld van Witte de With

Aankomend weekend zijn we alweer toe aan de 12e editie van het kunstenfestival ‘De Wereld van Witte de With’ in Rotterdam. Dit jaar is het thema: Strange Encounters- The Victory of the bottom- up approach. In het Museumpark kun je losgaan op de muziek van allerlei bandjes uit binnen- en buitenland, er zal beeldende kunst op straat zijn, life art, performances en er worden debatten gehouden. Natuurlijk kun je het Center for Contemporary Art/ TENT, de Kunsthal Rotterdam of het Boijmans van Beuningen bezoeken maar je kunt ook even één van de galeries of winkeltjes binnenlopen.

 De organisatie heeft twee curatoren uitgenodigd om de internationale kunstenaars te selecteren: Hidde van Schie en Lukas Fereiss. Deze curatoren laten met hun selectie en presentatie zien wat voor hen de betekenis van het thema Strange Encounters- The Victory of the bottom- up approach is, namelijk: “Jonge kunstenaars zien de stad als een dynamische ruimte die kansen biedt voor creatieve en alternatieve oplossingen, voorbij de conventies van architectuur en stedelijke planning. Ze gebruiken de regels van de stedelijke ruimte in hun eigen voordeel. De publieke ruimte is van iedereen, en daarmee van niemand”. De kunstenaars zullen met hun kunstwerken zorgen voor vervreemding zodat er een nieuw straatbeeld ontstaat. Voorbeelden hiervan zijn dat Bill Drummond (hij zal ook hoofdgast zijn tijdens een debat) ter plekke een bed zal timmeren en dat er op onverwachte locaties aan de kunstas tien hotelkamers gebouwd zullen worden door Exyzt waar ook echt in geslapen kan worden (hoe comfortabel dit zal zijn is een andere vraag).

Er is teveel om op te noemen in één bericht, gezien het feit dat er veel disciplines vertegenwoordigd zullen worden van vrijdag 9 tot zondag 11 september (kunst, architectuur, film, muziek, theater etc.) Dus voor het gehele programma kun je naar de website gaan.

Lees ook:Sociale technologie ontmoet kunst: SidHack Rotterdam
Lees ook:Opkomend talent bij Intersections Art Rotterdam
Lees ook:Extra City Antwerpen vaart nieuwe koers
Lees ook:Winnaars Praemium Imperiale kunstprijzen bekend gemaakt
Lees ook:OBJECT Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>