Leidse kunstenaar verkoopt werk voor bitcoins

XS002(3) Één van de werken van Reinier. CREDITS: Galerie Reinier Art

De Leidse kunstenaar Reinier van Schoonderwoerd Den Bezemer heeft een uniek werk verkocht in Nederland. Voor zover bekend is hij één van de eerste, zo niet de eerste, Nederlandse kunstenaars die een werk heeft verkocht waarvoor is betaald met bitcoins. Het werk werd verkocht voor omgerekend 10.000 euro van de digitale munteenheid. 

Volgens Omroep West kwam een groep Amerikanen in het atelier van Van Schoonderwoerd Den Bezemer een kijkje nemen. Ze waren in Nederland voor een grote bitcoin-conferentie. Achterin het atelier van de kunstenaar vonden zij werken die wat maatschappijkritisch zijn. Dit viel in de smaak bij de Amerikanen, omdat de bitcoin zelf ook een munteenheid is met een maatschappijkritische achtergrond. Wie de nieuwe eigenaar is van het werk van Van Schoonderwoerd Den Bezemer is niet bekend. De bitcoin is namelijk een munt die een relatief goede privacy biedt. omdat het een digitale munteenheid is. Er is geen centrale bank of overheidsinstelling die de munt uitgeeft. In plaats daarvan ontsleutelen bitcoingebruikers de munt zelf. Deze ontsleuteling verloopt via een computerproces dat bekend staat als ‘minen’. Dat is het Engelse woord voor het delven van goud.

Reinier van Schoonderwoerd Den Bezemer is zowel schilder als beeldhouwer. Hij werkt vanuit een volledig innerlijk gevoel om datgene uit te beelden wat hij intuïtief aanvoelt. Thema’s waar hij veel mee werkt zijn mensen, natuur, dieren, religie en erotiek.

Lees ook:Scheepvaartmuseum verrijkt collectie met schilderij Nooms
Lees ook:Damien Hirst vanaf €9,-
Lees ook:Onontdekte werken Andy Warhol komen boven water
Lees ook:De geboorte van de digi-kunstenaar
Lees ook:Takashi Murakami vindt zijn werk te duur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>