Aziatische topchef André Chiang te gast in RIJKS®

Chef Andre Chiang CREDITS: Edmond Ho, Jambu Studio

Chef Andre Chiang CREDITS: Edmond Ho, Jambu Studio

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Azië in Amsterdam, Luxe in de Gouden Eeuw in het Rijksmuseum, is topchef André Chiang (André, Singapore en RAW, Taiwan) op 25, 26 en 27 september gastchef in RIJKS®. Chiang maakte carrière in diverse sterrenrestaurants waaronder Le Jardin des Sens in Montpellier waar hij samenwerkte met RIJKS®chef Joris Bijdendijk.

De beste gerechten die zij tijdens hun tijdelijke hereniging koken, blijven het hele najaar op de kaart. Na Margot Janse, Jacques Pourcel en Peter de Clercq is Chiang de vierde internationale gastchef die het team van RIJKS® in de keuken verwelkomt. André Chiang (36), geboren in Taiwan, groeit op in Japan, en wordt getraind in Frankrijk bij de meesters van de nouvelle cuisine. Na een loopbaan bij sterrenrestaurants als Pierre Gagnaire (3 sterren), L’Atelier de Joel Robuchon (2 sterren), en l’Astrance (3 sterren) in Parijs; La Maison Troisgros (3 sterren) in Roanne en Le Jardin des Sens (1 ster) in Montpellier, keert hij in 2010 terug naar Azië. Hij opent André, waar hij de klassieke Franse technieken combineert met verse ingrediënten uit Singapore. Dit restaurant is onlangs verkozen tot beste restaurant van Singapore, 5de van Azië en 46ste op de World’s 50 Best Restaurants List 2015. RAW is Chiangs nieuwste project in Taipei, Taiwan. Hier introduceert hij een nieuwe manier van koken afkomstig uit Parijs: Bistronomie. De focus ligt op kwalitatief koken met seizoensgebonden lokale ingrediënten in een ontspannen en verfijnde sfeer.

In RIJKS® werken de chefs Jos Timmer en Wim de Beer onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk voornamelijk met producten van eigen bodem. Zij laten zich daarbij inspireren door de vele smaken die de Nederlandse keuken al eeuwen lang beïnvloeden. En nog steeds: een aantal keren per jaar nodigen zij een internationaal vermaarde gastchef uit, vergelijkbaar met een gastconservator in het museum. Eerder verwelkomden zij de Zuid-Afrikaanse Margot Janse (The Tasting Room / Le Quartier Français in Franschhoek) en de Belg Peter de Clercq (Elckerlijc in Maldegem). Ook Jacques Pourcel (Jardin des Sens), Erik van Loo (Parkheuvel), Chris Naylor (Vermeer) en Cees Helder, de leermeesters van de RIJKS®chefs, deelden met hun ex-leerlingen de keuken.

Wilt u genieten van de gerechten van Chiang? Reserveren kan via [email protected].

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:Vooraankondiging: Exotische luxe in de Gouden Eeuw
Lees ook:Het Rijksmuseum op je bord in RIJKS®
Lees ook:Koken met kunst: Rijksmuseum lanceert eigen kookboek
Lees ook:De herontdekking van de gerechten van het tsarenhof
Lees ook:Museum aan het Vrijthof zet André Rieu in de spotlights

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>