Museum aan het Vrijthof zet André Rieu in de spotlights

André Rieu krijgt een eigen tentoonstelling FOTOCREDITS via Monsieur PR

‘Liefde voor detail’ is het centrale thema in de tentoonstelling die Museum aan het Vrijthof in Maastricht organiseert over André Rieu. De tentoonstelling belicht zowel zijn muziek als persoonlijke elementen uit zijn leven en loopbaan. Er worden voorwerpen geëxposeerd die met zijn concerten te maken hebben. Hierdoor kunnen bezoekers nu van heel dichtbij ervaren hoe de ‘Koning van de Wals’ werkt aan het realiseren van zijn muzikale droom. De tentoonstelling vindt plaats van 21 juni tot en met 27 september 2015.

Tijdens de tentoonstelling krijgt de bezoeker een beeld van hoever de liefde voor detail bij André Rieu gaat. Op welke wijze kiest hij zijn muziek? Wat gebeurt er tijdens de repetities? Hoe worden de kostuums gemaakt? En hoe gedetailleerd worden de jurken afgewerkt met sieraden. Ook zijn er persoonlijke documenten en nog niet eerder vertoonde videobeelden te zien. Deze hoofdstukken in het verhaal dat de tentoonstelling vertelt, geven een intieme blik op de wereld van André Rieu en zijn unieke concerten.

De keuze voor deze tentoonstelling is een mooie geste aan violist en orkestleider André Rieu, geboren en getogen in Maastricht. Hij betekent veel voor de stad Maastricht. Bovendien past het binnen de vernieuwde kaders van Museum aan het Vrijthof; een ondernemend museum dat wil verrassen, grenzen wil verleggen en historie en heden verbindt. Een museum dat staat voor zijn motto ‘Made in Maastricht’.

BRON: Persbericht www.museumaanhetvrijthof.nl via Monsieur PR

 

Lees ook:Hommage aan Charles Vos in Maastricht
Lees ook:Kunstenaarsduo ‘Les Deux Garçons’ exposeert met ‘PURE’ in Museum aan het Vrijthof in Maastricht
Lees ook:Europese primeur: TASCHEN exposeert in Museum aan het Vrijthof
Lees ook:Mart Visser exposeert in Maastricht
Lees ook:Marie Cécile Thijs in Museum aan het Vrijthof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>