Panorama Mesdag viert officiële heropening

Een deel van de Panorama Mesdag FOTO: José van der Wegen

Panorama Mesdag sluit op vandaag om 15.00 uur de deuren voor reguliere bezoekers in verband met de officiële heropening van het museum door burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag. In de afgelopen periode is Panorama Mesdag verbouwd en gerenoveerd en dus is het nu tijd voor de heropening. Tegelijk met de officiële heropening gaat de tentoonstelling ‘Mesdags uit de familie’ van start.Deze tentoonstelling biedt een unieke selectie van nooit eerder getoond werk afkomstig uit de privé-collecties van de nazaten van het kunstenaars-echtpaar Mesdag-van Houten. Deze tentoonstelling loopt tot en met 4 oktober 2015.

Het Panorama Mesdag beschikt over vernieuwde en nieuwe tentoonstellingszalen. Ook is er meer ruimte gekomen voor de presentatie van tijdelijke tentoonstellingen. Daarmee is het museum volledig gereed voor het Mesdagjaar dat dit jaar plaatsvindt. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat Hendrik Willem Mesdag overleed. De vaste collectie geeft onder meer informatie over het werk en leven van Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Ook beschikt het museum nu na de verbouwing over multifunctionele zalen voor het organiseren van lezingen, evenementen en voor de verhuur.

BRON: Panorama Mesdag 

Lees ook:Panorama Mesdag luidt noodklok
Lees ook:Panorama Mesdag heropend
Lees ook:Nationaal Archief vindt onontdekte Mesdag
Lees ook:Mesdagjaar start met uitgave boek
Lees ook:De Mesdag Collectie (voorheen Museum Mesdag) gaat weer open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>