Panorama Mesdag luidt noodklok

Panorama Mesdag luidt de noodklok. De beoogde vijf miljoen euro voor de verbouwing is nog steeds niet binnen. Er wordt vandaag in Den Haag actie gevoerd om het Panorama te behouden. De directie hoopt dat zoveel mogelijk mensen een stukje van het doek willen “adopteren”.

Panorama Mesdag is al vier jaar aan het bedelen om geld. Een buurpand is in 2005 aangekocht met financiële steun van de gemeente Den Haag. De bouw van een nieuwe parkeergarage pal naast Panorama Mesdag veroorzaakte vervolgens veel problemen.

Het Panorama vecht goed beschouwd al sinds de opening in augustus 1881 voor het voortbestaan. Hendrik Willem Mesdag schilderde zijn panorama van Scheveningen in opdracht van enkele Belgische ondernemers. Na hun faillissement nam Mesdag vanaf 1886 de financieel onaantrekkelijke exploitatie zelf ter hand.

Sinds september 2009 wordt de redding van het monumentale panorama gesteund door een Comité van Aanbeveling, dat onder anderen bestaat uit Bart Chabot, Sybilla Dekker, Pieter Kalbfleisch, Geert Mak, Peter Noordanus, Wim Pijbes, Alexander Rinnooy Kan, Saskia Stuiveling en Paul van Vliet.

.

kunst.blog.nl

Lees ook:Panorama Mesdag viert officiële heropening
Lees ook:Panorama Mesdag heropend
Lees ook:Redding Panorama Mesdag nabij
Lees ook:Panorama Mesdag is klaar voor de zomer
Lees ook:Mesdagjaar start met uitgave boek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>