Panorama Mesdag heropend

Vandaag konden bezoekers van Panorama Mesdag eindelijk weer via de gerestaureerde entree worden ontvangen en ook de prachtig gerestaureerde tentoonstellingszalen van het museum zijn (sinds de verbouwing die in februari 2011 begon) weer in gebruik genomen. Naast de vaste collectie en uiteraard het prachtige panorama van Scheveningen in 1881 van Hendrik Willem Mesdag, is in deze zalen de tentoonstelling ‘Particulier verzameld: Fred Klomp toont Sierk Schröder’ te zien.

Fred Klomp wil graag anderen laten delen in zijn passie en toont daarom topstukken uit zijn collectie in het Panorama Mesdag. Klomp is een groot verzamelaar van kunst van tijdgenoten. Bij exposities van Haagse Aquarellisten in Pulchri Studio raakte hij gefascineerd door het werk van Sierk Schröder. In 1977 kocht hij een eerste werk van hem aan. In de jaren die volgden raakte Klomp met de kunstenaar bevriend en 10 jaar lang ging hij elke zondagmiddag naar het atelier van Schröder. Sierk Schröder kreeg een grote naam als portrettist: alle drie koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix hebben voor hem geposeerd.

De tentoonstelling Particulier verzameld: Fred Klomp toont Sierk Schröder is nog tot en met 28 mei te zien. Ben je een Mesdag liefhebber, dan kun je tevens de Mesdag Collectie (het voormalig woonhuis van Hendrik en Sientje Mesdag) bezoeken.

Lees ook:Panorama Mesdag viert officiële heropening
Lees ook:Panorama Mesdag luidt noodklok
Lees ook:Panorama Mesdag is klaar voor de zomer
Lees ook:De Mesdag Collectie (voorheen Museum Mesdag) gaat weer open
Lees ook:Teylers Museum en De Mesdag Collectie presenteren: de aquarel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>