Nieuwe soldaten voor Terracottaleger

Archeologen hebben meer dan 100 nieuwe ‘personages’ van het wereldberoemde Chinese terracottaleger ontdekt. Deze opgraving vond vlak bij het mausoleum van keizer Qinshihuang nabij de stad Xi’an plaats. Het eeuwenoude terracottaleger telt met de nieuwe troepen meer dan 8000 man. Bijzonder is dat bij deze recent opgegraven beelden de geschilderde kleuren beter geconserveerd zijn.

Volgens archeoloog Shen Maosheng werden er tijdens deze opgraving ook aanwijzingen van brandstichting en plundering bij de beelden aangetroffen. Zo heeft hij kapot geslagen beelden en beelden zonder wapens aangetroffen. Maosheng is van mening dat deze schade door de militair Xiang werd aangericht, degene die een coupe pleegde ten tijde van de Qinshihuang-dynastie (de eerste keizer van China in de derde eeuw voor Christus). Maosheng legt uit: “We have found large quantities of red clay and charcoal along with holes for robbing in the major pit. Rebel leader Xiang [Yu] was the person with the power, time and motive to destroy the terracotta warriors.”

 

Een aantal jaren geleden was een gedeelte van het terracotta in het Drents Museum in Assen te zien. Nu kun je nog tot maart 2013 in Museum Volkenkunde te Leiden terecht om een indruk van het machtige terracottaleger te krijgen omdat daar momenteel drie soldaten tentoongesteld worden. Voor de meest recente ontdekkingen, zal je toch echt een bezoek aan China moeten brengen.

Lees ook:Kop van keizer Constantijn is in De Nieuwe Kerk
Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015
Lees ook:Het Rome van Augustus
Lees ook:Verboden porselein bij Museum Prinsenhof Delft
Lees ook:Drents Museum heropent met kunst uit Tang- dynastie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>