Bekendmaking eerste resultaten samenwerkingsregeling musea

Het Mondriaan Fonds maakt de resultaten bekend LOGO: Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds maakt op 30 juni bekend welke twaalf duurzame samenwerkingen tussen musea en/of andere maatschappelijke partijen een bijdrage hebben ontvangen. Het gaat om de eerste twee aanvraagronden van de nieuwe bijdrage voor samenwerking musea die tot stand kwam nadat minister Bussemaker (OCW) hiervoor 8 miljoen euro ter beschikking stelde voor de komende drie jaar.

Het doel van de regeling is om een bijzondere en duurzame samenwerking van musea onderling al dan niet met andere maatschappelijke partners te stimuleren en deze op een inspirerende manier zichtbaar te maken voor een passend publiek.

Voor de eerste twee aanvraagronden van de samenwerkingsregeling hebben 22 musea in totaal voor ruim 2,4 miljoen euro aangevraagd. Twaalf plannen zijn tot nu toe gehonoreerd voor 1 miljoen euro. De plannen werden beoordeeld op kwaliteit, duurzaam resultaat, meerwaarde, zichtbaarheid en het overdragen van kennis aan het museale veld. Musea kunnen deze bijdrage zes keer per jaar bij het Mondriaan Fonds aanvragen.

De resultaten worden bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het Havenmuseum in Rotterdam in aanwezigheid van minister Bussemaker. Tijdens de bijeenkomst wordt een aantal projecten die dankzij de bijdrage een financiële injectie kregen, toegelicht door de betrokken musea. Aansluitend aan iedere presentatie zal onder leiding van Ruben Maes een gesprek plaatsvinden met samenwerkingspartners en zaal over het proces van samenwerking, de verschillende rollen en wat het oplevert.

Lees ook:Mondriaan Fonds maakt namen voor samenwerkingsregeling bekend
Lees ook:Bijdrage Samenwerking Musea is een groot succes
Lees ook:Mondriaan Fonds draagt bij aan collectieprogramma’s zeventien kunstmusea
Lees ook:Twaalf presentatie-instellingen beeldende kunst ontvangen bijdrage Mondriaan Fonds
Lees ook:Kabinet en Rijksmuseum kopen samen twee Rembrandts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>