Penselen in het Rijksmuseum

Hondje, de enige echte van Yvonne Jagtenberg CREDITS: Yvonne Jagtenberg, Rijksmuseum

Stichting CPNB presenteert in samenwerking met het Rijksmuseum vanaf 22 september de tentoonstelling ‘Penselen in het Rijksmuseum’ in de Teekenschool van het Rijksmuseum. Te zien zijn originele illustraties van de winnaars van de Penselen, de Paletten en de Vlag en Wimpels 2016. Penselen in het Rijksmuseum is een jaarlijkse samenwerking tussen het Rijksmuseum en de Stichting CPNB, die de Kinderboekenweek organiseert. 

Doel is prentenboekillustraties een eigen platform te bieden en kinderen naar kunst te leren kijken met behulp van de illustraties die zij kennen uit hun eigen kinderboeken. De tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum is gratis en dagelijks te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur in de Teekenschool en loopt tot en met 19 februari 2017.

De Zilveren Penselen, Paletten en Vlag en Wimpels zijn op 22 juni uitgereikt tijdens de MidzomerKinderboekenBorrel. Woensdag 21 september, tijdens de opening van de tentoonstelling Penselen in het Rijksmuseum, wordt bekendgemaakt welk prentenboek bekroond wordt met het Gouden Palet en Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek. Op het Kinderboekenbal, 4 oktober, wordt één van de Zilveren Griffels bekroond met Goud.

Het Rijksmuseum toont illustraties van onder meer Harriët van Reek, Yvonne Jagtenberg, Øyvind Torseter, Ingrid Godon, Martijn van der Linden en Merlijne Marell. In de Teekenschool kunnen kinderen, volwassenen, families en schoolklassen workshops en cursussen volgen op het gebied van kunst, geschiedenis en fotografie. Elke zaterdag kan iedereen gebruikmaken van gratis schetsboekjes of meedoen met een tekentour in het Rijksmuseum. Tijdens The Big Draw in het weekend van 8 en 9 oktober organiseert het Rijksmuseum door het hele gebouw diverse tekenactiviteiten voor jong en oud met onder meer. Martijn van der Linden. Ook geven de exposerende illustratoren Harriët van Reek,Yvonne Jagtenberg en Merlijne Marell workshops in het najaar. Data en tijden zijn later dit jaar bekend op de website van het Rijksmuseum.

BRON: Persbericht Rijksmuseum

Lees ook:Rijksmuseum toont originele illustraties bekroonde kinderboeken
Lees ook:Rijksmuseum beleeft topjaar in 2015
Lees ook:Anton Pieck Museum toont ‘Gouden Penselen’
Lees ook:Gratis kinderactiviteiten in het Museumkwartier ’s-Hertogenbosch
Lees ook:De kinderen van het Rijksmuseum op een Kinderpostzegel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>