Rembrandt, Degas en Nijntje in het Rijksmuseum

Nadat Nijntje eerder al in één van de boekjes naar het museum ging, hangt ze vanaf vandaag zelf in het Rijksmuseum Amsterdam. Het Prentenkabinet van het Rijksmuseum kreeg namelijk ruim 120 werken van Dick Bruna als een langdurige bruikleen (waaronder dus ook afbeeldingen van Nijntje) . Nijntje verkeert daar in goed gezelschap aangezien op 1 juli ook al de tentoonstelling Rembrandt & Degas van start ging.

Edgar Degas, Zelfportret, 1857-1858. The Sterling and Francine Clark Art Institute

De tentoonstelling Rembrandt & Degas is gewijd aan de invloed van Rembrandt op Degas. Deze invloed wordt aan de hand van zelfportretten van deze twee jonge kunstenaars getoond. Deze kunstwerken zijn afkomstig uit gerenommeerde collecties zoals die van het Metropolitan Museum en het Getty Museum. In totaal zullen er bij deze tentoonstelling 20 werken te zien zijn en een extra reden om de tentoonstelling te bezoeken is omdat één van de zelfportretten van Degas nu voor de eerste keer wordt tentoongesteld. De tentoonstelling Rembrandt & Degas kun je nog tot en met 23 oktober bezoeken.

Onder de bruiklenen van Dick Bruna zijn onder andere bekende ontwerpen voor boekomslagen, reclame- campagnes en tekeningen. Een voorbeeld van boekomslagen zijn de Zwarte Beertjes boeken die door Havank en Simenon werden geschreven. Bovendien kun je het gehele ontwerpproces voor het boekje De brief van Nijntje volgen omdat het Rijksmuseum niet alleen uitgewerkte tekeningen maar ook de niet gebruikte tekeningen in bruikleen verwierf. Leuk zijn ook de inloopworkshops voor kinderen deze zomer, getiteld: Het Geheim van Dick Bruna, waaraan van 23 juli tot en met 28 augustus kan worden deelgenomen. De tentoonstelling zelf is te zien tot en met 29 augustus.

Lees ook:Feest met nijntje in het Centraal Museum
Lees ook:Nijntje in het Rijksmuseum
Lees ook:Dick Bruna in het Affichemuseum
Lees ook:Nijntje viert 60e verjaardag met Art Parade
Lees ook:Ruud Lubbers opent Lintjesregen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>