VoordeKunst: de liefde vergeten

De Liefde vergeten, fotoproject VoordeKunst CREDITS: VoordeKunst.nl, Ralph van Bemmel

Sinds enige jaren is het crowdfundingsplatform VoordeKunst.nl online. Kunstenaars in alle categorieën kunnen via dit platform hun kunstwerk aan de man of vrouw brengen. Mensen die geïnteresseerd zijn in de kunstwerken kunnen namelijk via het platform investeren in de werken en zo de droom van de kunstenaars waarmaken. Één van de nieuwste projecten op VoordeKunst.nl is dat van Ralph van Bemmel. 

Tussen de diverse projecten op het platform valt dat van Ralph op. Ralph biedt namelijk zijn persoonlijke verhaal aan, maar zoekt ook naar de persoonlijke verhalen van anderen, om uiteindelijk tot een boek te kunnen komen. De jonge kunstenaar deelt vanaf 25 november met het project De Liefde Vergeten zijn heel persoonlijke verhaal via VoordeKunst. Dit is het verhaal van de 27-jarige Ralph, zoals hij dat aan Kunst.blog.nl mailde.

“Enkele weken geleden zijn na ruim zes jaar mijn vriendin en ik uit elkaar gegaan. Dat is heftig natuurlijk. Maar wat voor mij het heftigste was, was dat ik op dat moment niet meer zo goed wist wie zij was. Ik had steeds minder gevoel bij haar, kende haar verhalen niet meer. Op het moment dat de beslissing werd genomen, dat we niet meer verder gingen, pas toen drong het tot me door wat er gebeurde. Ik voelde onmacht, boosheid, verdriet. Liefde.

Ik was haar vergeten, maar hoe kan dat nou? Dat ik haar vergeet, van wie ik zoveel heb gehouden? Hoe kan ik de liefde vergeten?

De avond dat we uit elkaar zijn gegaan heb ik een persoonlijke brief geschreven aan mijzelf. Deze brief wil ik nu delen via VoordeKunst en ik wil daarmee anderen vragen om ook hun persoonlijke verhaal te delen. Hoe zorgen jullie er voor dat je iemand na jaren nog steeds liefhebt? Hoe zorg je dat je de liefde niet vergeet? De meest aangrijpende brieven die ik terugkrijg bundel ik in een boek, zodat we van elkaars verhalen kunnen leren.”

Met dit project stelt Ralph van Bemmel zich erg kwetsbaar op. Maar dat past ook bij zijn manier van kunst maken, zoals hij zelf aangeeft. “Kenmerkend voor mijn kunst is de breekbaarheid. Mijn uitgangspunt is: hoe breekbaarder ik mij opstel, hoe makkelijker het voor anderen is om dat ook te zijn. Het doel is om door die breekbaarheid een connectie tussen mijzelf en anderen te maken. Projecten zijn persoonlijk, vol emotie en het precieze eindproduct staat vooraf nooit vast. In mijn kunst creëer ik een wereld, waarin ook anderen de veiligheid voelen om op hun emotie af te gaan. Door persoonlijke vragen te stellen en daarbij te beschrijven wat dat met mij doet, geef ik andere de mogelijkheid om zich ook breekbaar op te stellen en een persoonlijk antwoord te geven op basis van hun gevoel.”

Het project van Ralph van Bemmel staat inmiddels op het platform. Via deze link is zijn project te bekijken.

 

 

Lees ook:Nederland geeft ruim 3,5 miljoen voor de kunst
Lees ook:Het Conservatorium hotel presenteert ‘artist in residence’ Jasper Krabbé
Lees ook:Kunst app van de week: Pelgrims tour
Lees ook:Museum aan het Vrijthof zet André Rieu in de spotlights
Lees ook:Storytelling Festival Amsterdam brengt bijzondere migratieverhalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>