Storytelling Festival Amsterdam brengt bijzondere migratieverhalen

Het achtste Storytelling Festival wordt weer een waar genoegen CREDITS: Storytelling Festival

Van 31 oktober tot en met 8 november 2015 vindt op verschillende locaties in Amsterdam het achtste Internationaal Storytelling Festival Amsterdam plaats met dit jaar als thema op reis.

Iedereen maakt een of meerdere bijzondere reizen in zijn leven, in zijn hoofd of fysiek. De één zijn wieg stond ver weg en legde een lange weg af om hier zijn of haar thuis te vinden. De ander werd hier geboren, maar voelde zich nooit thuis. Sommigen moesten vechten, anderen kregen het geluk in de schoot geworpen. Die verhalen worden tijdens het festival verzameld en gepresenteerd.

Om deze verhalen te vertellen wordt de nationale en internationale verteltop uitgenodigd om naar Amsterdam af te reizen. Oude bekenden zoals Shonaleigh Cumbers, Eric Borrias, Nancy Wiltink, Sahand Sahebdivani, Soufiane Moussouli, Raphael Rodan, het Amsterdams Andalusisch Orkest komen langs maar ook vele anderen en nieuwe gasten, zoals Nick Hennessey en Rachel Rose Reid uit Groot-Brittannië. Ook is er ruimte voor nieuwe talenten met een podium in het Talentenprogramma en in de verkiezing van de jonge verteller van het jaar.

Het tweede festivalweekend is de locatie Podium Mozaïek met twee themadagen. Zaterdag 7 november wordt gezocht naar het verhaal van Amsterdam West, met een presentatie van een Human Library project, een voorstelling gemaakt met Said Bensellam (de ongekroonde koning van West en Amsterdammer van het jaar in 2007) en een programma waarin Sahand Sahebdivani prominente bewoners van Amsterdam West ontvangt. Daarnaast vertelt hij zijn eigen verhalen.

Zondag 8 november staan migratieverhalen centraal, verteld door mensen die allemaal hun eigen reden hadden om naar Nederland te komen. Zij nemen verhalen mee uit hun thuisland en voegden daar op reis nieuwe verhalen aan toe. Zo speelt George Tobal zijn voorstelling ‘Vertreksvergunning’, een even heftige als ontroerende monoloog over zijn slepende asielprocedure die maar liefst 11 jaar duurde. Deze  voorstelling won in 2011 de ITs Parade Parel en het NRC Handelsblad prees de voorstelling; ‘briljant engagement van Tobal in zijn stuk over asiel zoeken’. Een ander indrukwekkend verhaal komt van Mohammed Terwis, die in de voorstelling The Interview – Mustfa Said in Amsterdam vertelt hoe hij ruim twintig jaar geleden als vluchteling naar Nederland kwam uit Soedan.

Wil je meer weten? Kijk op www.storytellingfestival.nl

BRON: Persbericht Bureau Barel

Lees ook:Jury Amsterdam Light Festival maakt eerste selectie
Lees ook:Een Zomer vol verhalen
Lees ook:De kunst van het dansen: De Odyssee
Lees ook:Kunst App van de week: Pan It 2.0 (Pan Amsterdam)
Lees ook:Het licht in Amsterdam is aan: Amsterdam Light Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>