Winnaars TENT Academy Awards 2011

Filmstill uit The Super Rope Solution van Auke de Vries

Gisteravond werden de TENT Academy Awards uitgereikt, nadat de jury en het publiek de films van alle genomineerden in een uiverkochte filmzaal van Filmtheater Cinerama in Rotterdam hadden bekeken. Aan het einde van de avond werden de Academy Awards 2011 aan Auke de Vries en Quinten Leon uitgereikt. Sarah Bijlsma won de publieksprijs.

De TENT Academy Awards  is een jaarlijkse competitie tussen de beste eindexamen video’s, films, shorts en animaties van alle Nederlandse kunstacademies. Auke de Vries (AKV St. Joost in Breda) won de Academy Award voor de beste eindexamenvideo van alle Nederlandse kunstacademies. De Vries wint hiermee een Artist In Residence Gullkistan in IJsland.Volgens de jury is zijn film uiterst zorgvuldig gemaakt, echt af en het behoeft nergens meer een puntje op de i. Verder staat in het juryrapport: “The Super Rope Solution van Auke de Vries is de enige echte winnaar van de TENT Academy Award2011. De verzogdheid, de extreme perspectiefwisselingen en het plezier in het maken spatten wat ons betreft van het scherm en we zijn dan ook razend benieuwd wat IJsland hem gaat brengen.” Hieronder kun je de trailer van de Super Rope Solution zien.

Quinten Leon (Sint Lukas in Brussel) won de award voor The Best Foreign Film. Dit is de prijs voor de beste eindexamenvideo van studenten uit België en Luxemburg. De jury kwam snel en unaniem tot een besluit en zei hierover het volgende: “Met heel veel plezier hebben we genoten van een film die nergens prijs geeft wat echt is en wat niet, die zeer vakkundig is gemonteerd met uitstekend geluid en dito soundtrack, die het idem houd tussen een performance registratie, een parodie, een portret en een roadmovie. De winnaar is Quinten “ambitie kost niks” Leon met zijn eigen Parel van 1987. ”Leon won hiermee een Artist In Residence bij het kunstenaarsinitiatief Duende in Rotterdam.  Sarah Bijlsma (ArtEZ Arnhem) won dit jaar de Publieksprijs met haar film Mandarijn die je hier kunt bekijken.

Je kunt de genomineerde films vanaf vandaag tot en met 21 augustus nog in TENT aan de Witte de Withstraat te Rotterdam bekijken.

Lees ook:TENT Rotterdam: Academy Awards 2011
Lees ook:Aslı Toy en Florian Riegel winnen videoprijzen
Lees ook:Leonie Purchas wint Paul Huf Award
Lees ook:Filmmaker en kunstenaar Robert Breer overleden
Lees ook:Gurre-lieder is genomineerd voor International Opera Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>