TENT Rotterdam: Academy Awards 2011

Op vrijdag 15 juli aanstaande zal juryvoorzitter Bart Rutten de TENT Academy Award uitreiken aan de beste pas afgestudeerde audiovisuele kunstenaar. Ook zal er een award uitgereikt worden voor Best Foreign Film omdat er dit jaar ook studenten uit België en Luxemburg deelnemen. De films van de geselecteerde kunstenaars zullen in het Filmtheater Cinerama getoond worden alvorens de uitreiking  van de awards zal plaatsvinden.

De eindexamenkandidaten zijn door een team van deskundige scouts geselecteerd en hun werken worden vervolgens door een vakkundige jury beoordeeld. De jury bestaat dit jaar uit: Bart Rutten (conservator bij het Stedelijk Museum Amsterdam), Olof van Winden (directeur Nederlands Instituut voor Mediakunst), Kevin Muhlen (directeur van Casino Luxembourg Forum d’Art Contemporain) en Carolyn van Liefland (filmdistributeur en hoofdprogrammeur bij bioscoopketen Wolff Cinema Groep).

De winnaars van de TENT Academy Award en de TENT Academy Award for Best Foreign Film krijgen een driemaandelijkse Artist in Residence. Ook zal er een publieksprijs uitgereikt worden. De genomineerde films zullen vanaf 15 juli tot en met 21 augustus nog in TENT aan de Witte de Withstraat te Rotterdam te zien zijn.

Lees ook:Winnaars TENT Academy Awards 2011
Lees ook:Aslı Toy en Florian Riegel winnen videoprijzen
Lees ook:Rijksmuseum wint European Museum of the Year Award
Lees ook:BLOOOM Award Kunstprijs: inschrijven tot 31 juli 2011
Lees ook:Filmmaker en kunstenaar Robert Breer overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>