Maak de Tekening van het Jaar

De eerste editie van Tekening van het Jaar is gestart. Iedereen met een passie voor tekenen kan zich inschrijven voor deze nieuwe kunstwedstrijd. Deelnemen kan via de website en kunstenaars kunnen maximaal vier afbeeldingen uploaden voor deelname. Inzenden kan tot en met 30 september 2016, waarna een gespecialiseerde vakjury en het publiek de ingezonden kunstwerken beoordelen. Behalve de verschillende materiaalprijzen, maken de deelnemers ook kans op een expositie in het CODA Museum in Apeldoorn.
De organisatie van Tekening van het Jaar 2016 beoogt onder meer de waardering voor de Nederlandse tekenkunst verder te verhogen. Naast vergroting van de naamsbekendheid van Nederlandse tekenaars, is het doel een zo groot mogelijk online overzicht van de Nederlandse hedendaagse tekenkunst te realiseren. De organisatie rekent dit jaar op 500 deelnemers.

Deelnemende kunstenaars zijn geheel vrij in het onderwerp en het formaat van de aan te leveren werken. Alle inzendingen van Tekening van het Jaar 2016 worden beoordeeld door een vakjury. Deze bestaat onder meer uit Carin Reinders, directeur van het CODA Museum in Apeldoorn en Leo van Heijningen, kunsthistoricus en galeriehouder van Kunstzaal van Heijningen in Den Haag. De jury bepaalt in een eerste ronde de 50 genomineerden, in de tweede ronde de 10 finalisten en uiteindelijk de nummers 1, 2 en 3. Het publiek kan ook stemmen op alle inzendingen en kiest zo de winnaar van de publieksprijs.

De 10 finalisten van Tekening van het Jaar 2016 mogen in het voorjaar van 2017 met in totaal drie kunstwerken exposeren in het CODA Museum in Apeldoorn, samen met de finalisten van Schilderij van het Jaar 2016. Alle informatie over onder meer deelname en beoordeling is te vinden op www.tekeningvanhetjaar.com en is ook te volgen via de Facebookpagina.

BRON: Persbericht Nationaal Kunstplatform B.V. via EZPress

Lees ook:Stem nog op uw Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Glaskunstenaar Menno Jonker in Apeldoorn
Lees ook:Het Vierkante ei – Halve Finale is bekend
Lees ook:Kies de Kunstenaar van het Jaar
Lees ook:Genomineerden Kunstenaar van het Jaar zijn bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>