Genieten van kunst in de film

De officiële filmposter van La Migliore Offerta FOTO: Warner Bros

Kunst is mooi om te zien in een museum, maar ook op het witte doek zijn er hele verhalen over te vertellen. In januari 2013 ging de film La Migliore Offerta in première in Italië. Dit is een film met de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks en de acteurs Geoffrey Rush en Donald Sutherland. In Nederland is de film nog steeds niet in première gegaan en dat is erg jammer, want het is een prachtige film waarbij kunst een belangrijke rol speelt.

In het tv-programma De Wereld Draait Door meldde Sylvia Hoeks het maf te vinden dat de film het internationaal zo goed doet. De film draait bijvoorbeeld sinds december vorig jaar in Japan en daar behaalt de film nog steeds goede cijfers. Of de film nog in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, is niet bekend. Volgens Hoeks is dit een zaak tussen de distributeur en de producenten van de film. Wie niet kan wachten zal eventueel naar Japan moeten gaan om de film te bekijken, maar wellicht draait de film ook nog wel ergens anders en iets dichterbij huis.

Bovendien zijn er nog genoeg andere films waarbij je van kunst kunt genieten. Wat te denken van de film Frida, over Frida Kahlo, gespeeld door Salma Hayek? Of The Thomas Crown Affair, waarbij Pierce Brosnan een gewiekste zakenman en kunstdief blijkt te zijn? Dan heb je nog Entrapment met Catherine Zeta-Jones en Sean Connery, waarbij onder meer een schilderij van Rembrandt wordt gestolen. In The Da Vinci Code spelen de werken van Leonardo Da Vinci de hoofdrol. Kortom: terwijl je wacht op La Migliore Offerta in de bioscoop of op dvd en BluRay, kun je genoeg andere films bekijken om thuis van kunst te genieten met vaak een spannend verhaal er om heen! De trailer bekijken van La Migliore Offerta kan natuurlijk ook!


 

 

Lees ook:De films van David Cronenberg on display in EYE
Lees ook:Documentaire Chris Berens in Kranenburgh
Lees ook:Filmmaker en kunstenaar Robert Breer overleden
Lees ook:Twee artistieke filmprojecten krijgen selectie voor De Verbeelding
Lees ook:Kunst app van de week: The Da Vinci Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>