De films van David Cronenberg on display in EYE

1988 – Dead Ringers | Photographer Attila DoryCourtesy of Morgan Creek

EYE presenteert tot en met 14 september een grote tentoonstelling rond regisseur David Cronenberg. Cronenberg verwierf een cultstatus verwierf met zijn eigenzinnige films over de wisselwerking tussen lichaam, geest, technologie en massamedia. De tentoonstelling verkent de wereld van Cronenberg via het hoofdthema uit zijn films: de fysieke en psychologische transformatie van zijn personages.

David Cronenberg – The Exhibition, gemaakt voor EYE in samenwerking met het Toronto International Film Festival, is samengesteld door TIFF-directeur Piers Handling en voormalig artistiek directeur Noah Cowan. De expositie is nu voor het eerst in Europa te zien.

Hoogtepunten uit deze tentoonstelling zijn de prachtige special-effectsattributen uit Cronenbergs films, naast bizarre rekwisieten, setfoto’s en originele kostuums. Cronenberg werkte samen met beroemde acteurs als Jeff Goldblum, Keira Knightley, Holly Hunter, Jude Law, Jeremy Irons en Robert Pattinson, die hij uitdaagde om de grenzen van hun vak op te zoeken. Cronenberg is onder meer bekend van films als The Fly (1986) met Jeff Goldblum en Dead Ringers uit 1988. Een van de nieuwste films van Cronenberg is Maps to the Stars die in Nederland in augustus in première zou moeten gaan. In deze film spelen onder meer Robert Pattinson en Julianne Moore.

Lees ook:Filmmaker en kunstenaar Robert Breer overleden
Lees ook:Steve Schapiro komt naar Nederland
Lees ook:Charlie Mortdecai: van boek naar film
Lees ook:Voorverkoop tickets voor Bowie-blockbuster begint
Lees ook:Liefde en diefstal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>