Willem Jeths, Jeffrey Meulman en Moniker winnen Amsterdamprijs voor de Kunst 2014

De winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 CREDITS: Amsterdamprijs voor de Kunst

De winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 CREDITS: Amsterdamprijs voor de Kunst

Willem Jeths, Jeffrey Meulman en Moniker hebben de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 gewonnen. Volgens juryvoorzitter Clairy Polak zijn Jeths, Meulman en Moniker de winnaars omdat zij zich kenmerken door de focus op het maken. Omdat dit precies is waar in de sector de klappen vallen, acht de jury dit bewonderenswaardig. 

De jury koos voor de drie winnaars om uiteenlopende redenen. Het grote vakmanschap van componist Willem Jeths (Bewezen kwaliteit) die “met zijn ongehoorde klanken, kleuren en speeltechnieken een eigen gezicht binnen de Nederlandse muziek toont”, was voor de jury bepalend in de keuze. De keuze voor Jeffrey Meulman, directeur van het Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival (Beste culturele prestatie) is te danken aan het bereiken van nieuw publiek: “Meulman is de verpersoonlijking van de eigenzinnigheid en lef die de Amsterdamse – en Nederlandse – theaterwereld zo hard nodig hebben.”De Stimuleringsprijs is voor designstudio Moniker die met “hun inventieve concepten in wisselwerking met een (digitaal) publiek laat zien hoe sociale interactie het draagvlak voor kunst kan vergroten.”

De drie winnaars ontvingen de prijs uit handen van locoburgemeester Kajsa Ollongren. De Amsterdamprijs voor de Kunst is de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad. Deze wordt jaarlijks door het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) toegekend aan drie kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de kunst in Amsterdam.

Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 zijn bekend
Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst zijn bekend
Lees ook:De genomineerden in beeld: AT5 en de Amsterdamprijs voor de Kunst
Lees ook:Winnaars Amsterdamprijs voor de Kunst 2015 bekend
Lees ook:ZomerExpo2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>