Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 zijn bekend

De jury en genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 CREDITS: AFK

De negen genomineerden voor de Amsterdamprijs voor de Kunst 2014 zijn bekend. Het Amsterdam Fonds voor de Kunst (AFK) heeft negen kunstenaars of instellingen op de shortlist geplaatst. Deze kunstenaars of instellingen leveren een onderscheidende of actuele bijdrage aan de kunst in de stad Amsterdam. 

De negen genomineerden zijn Kunstverein, Nicole Beutler en Studio Moniker (stimuleringsprijs), Trouw Amsterdam/De Verdieping , Silbersee (ex vocaallab)  en Jeffrey Meulman (beste prestatie), Kees de Koning, Willem Jeths  en Jan van Toorn (bewezen kwaliteit). Reinbert de Leeuw, de Appel arts centre en Habbekrats waren als oud-winnaars van vorig jaar aanwezig bij de bekendmaking van de shortlist voor 2014.

Het AFK kent jaarlijks de Amsterdamprijs voor de Kunst (drie keer € 35.000) toe aan drie kunstenaars of instellingen die met hun werk een bijzondere bijdrage leveren aan de kunst in Amsterdam. De longlist van genomineerden komt mede tot stand op basis van gemotiveerde voordrachten van vele Amsterdammers. Een vakjury, dit jaar onder leiding van Clairy Polak, kiest de winnaars die worden beoordeeld op kwaliteit, vernieuwing en cultureel ondernemerschap. De Amsterdamprijs voor de Kunst is de belangrijkste kunstprijs van de hoofdstad en wordt uitgereikt in drie categorieën. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en tenslotte, een prijs voor bewezen kwaliteit.

De uitreiking van de prijzen vindt dit jaar plaats op 28 augustus vanuit de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Lees ook:Genomineerden Amsterdamprijs voor de Kunst zijn bekend
Lees ook:Willem Jeths, Jeffrey Meulman en Moniker winnen Amsterdamprijs voor de Kunst 2014
Lees ook:De genomineerden in beeld: AT5 en de Amsterdamprijs voor de Kunst
Lees ook:Winnaars Amsterdamprijs voor de Kunst 2015 bekend
Lees ook:Negen namen op shortlist Prix de Rome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>