Arne Quinze in Kunsthal Rotterdam

Altaar My Secret Garden. Foto: Atelier Arne Quinze

Deze zomer is het werk van de Belgische Arne Quinze voor het eerst in Nederland te zien in de Kunsthal te Rotterdam. Quinze is bekend om zijn grootschalige publieke installaties en sculpturen die hij al op verschillende locaties ter wereld deed verrijzen zoals in de tentoonstelling te Oostende duidelijk wordt belicht. Vaak zijn deze indrukwekkende installaties met verschillende houtsoorten geconstrueerd en derhalve van tijdelijke aard maar mét een levendige blijvende herinnering. My Secret Garden is zijn eerste binnen-project op grote schaal.

 

Arne Quinze, My Secret Garden detail

Speciaal voor deze installatie in de Kunsthal  konden bezoekers de opbouw van de installatie en tentoonstelling van dichtbij volgen (Quinze was o.a. te volgen via live stream) en introduceert Quinze ook licht- en geluidscomposities. De tentoonstelling in de Kunsthal is onderdeel van een dubbelproject: tegelijkertijd wordt de permanente Rock Strangers installatie op Beaufort04 in Oostende geopend en loopt de tentoonstelling Cities like open air museums in de Venetiaanse Gaanderijen langs de Belgische kust. Bovendien staan de bezoekers op de Oostendse Zeedijk via live stream in directe verbinding met de Kunsthal. Ze kunnen de bezoekers in Rotterdam live door de installatie zien lopen.

My Secret Garden bestaat uit twee delen: een indrukwekkende houten installatie en een ruimte die Quinze ‘de tempel’ noemt. Met het houten labyrint reikt hij mensen een kader aan om stil te staan bij hoe ze hun leven organiseren in relatie tot anderen. Quinze ziet een ‘Secret garden’ als een plek waar we ons veilig voelen en controle hebben over wie en wat we toelaten tot onze afgebakende zone

De tentoonstelling My Secret Garden is nog tot en met 2 september in de Kunsthal te Rotterdam te bezichtigen.

Lees ook:Kunsthal Rotterdam viert de verjaardag van de Maastunnel
Lees ook:Ari Bayuaji maakt Kunsthal tot thuis
Lees ook:Tim Hollander verovert de Kunsthal
Lees ook:Kunsthal en ING organiseren eerste Kunstbuzz voor scholieren
Lees ook:Laatste week voor succesvolle Keith Haring tentoonstelling in de Kunsthal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>