€25.000 voor kunstwerk bij steengroeve

Marcha van den Hurk, maquette van Footprint in time, 2010-2011

Vandaag werd bekend gemaakt dat de gemeente Winterswijk een opdracht heeft verstrekt voor het realiseren van het kunstwerk `Footprint in Time’ op een unieke locatie bij de steengroeve in Winterswijk.  Het kunstwerk wordt gemaakt door de in Winterswijk geboren Marcha van den Hurk (in samenwerking met Machiel Kunst). De kosten voor het kunstwerk bedragen €25.000 en naar verwachting is het kunstwerk in juni van dit jaar klaar.

De steengroeve is gelegen in het buitengebied van de gemeente. Het doel van dit kunstwerk is dan ook het versterken en aantrekkelijker maken van de steengroeve voor zowel inwoners als bezoekers. Na een oproep in het vakblad voor kunstenaars `BK informatie’ zijn 73 portfolio’s ingezonden. Hieruit zijn 3 kunstenaars geselecteerd die een ontwerp hebben gemaakt. De Adviescommissie Beeldende Kunst was unaniem in haar keuze voor het ontwerp van het kunstwerk `Footprint in time’ van de kunstenares Marcha van den Hurk. Van den Hurk weet op uitnodigende, inventieve en tastbare wijze educatie en attractie in een monumentaal en hedendaags kunstwerk te verweven volgens de adviescommissie. De uitzichtplek bij de steengroeve zal met het kunstwerk een uitgesproken en aantrekkelijk karakter krijgen.

Marcha van den Hurk, foto Job Janssen & Jan Adriaans

Het werk van Van den Hurk heeft een internationaal karakter. Met het kunstwerk Footprint in time wil de kunstenares hedendaagse informatie opslaan en als element toevoegen aan de steengroeve. In de wanden van het kunstwerk zijn daarom de afdrukken van hedendaagse herkenbare objecten terug te vinden. Het kunstwerk heeft de vorm van een museum. Het museum is niet toegankelijk, maar via een trap kunnen bezoekers het kunstwerk beklimmen. Van daaruit heb je een mooi uitzicht over de groeve. (bron: Nieuwsbank)

Lees ook:Rotterdammers exposeren in TENT
Lees ook:Bibi van der Velden exposeert in het Conservatorium Hotel
Lees ook:Kunstenaar maakt Time-cover Obama
Lees ook:Megagroot kunstwerk voor de Koning
Lees ook:Mysterieus kunstwerk zweeft boven Amsterdamse gracht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>