KunstRAI geeft jonge galerie een kans

De 31e editie van de KunstRAI CREDITS AFFICHE: KunstRAI

De KunstRAI profileert zich de laatste jaren als een brede kunstbeurs waar ruimte is voor verscheidenheid: gevestigd en bekend naast vernieuwing en experiment. Dit jaar geeft de KunstRAI voor de 31e editie veel jonge galerieën de gelegenheid om zich op de beurs aan het publiek te presenteren. Onder de deelnemers bevinden zich galerieën die voor het eerst aan een beurs deelnemen.

In circa 25 zogenaamde RAW EDGE en PICCOLO stands tonen zij verrassend werk van vooral jonge kunstenaars. Achterin de zaal is een speciaal plein ingericht voor deze groep deelnemers. Daarnaast zijn er op de beurs onder de 64 deelnemers veel bekende galerieën voor hedendaagse kunst uit het hele land, waaronder galerieën gespecialiseerd in sieraden, glas en keramiek en fotografie. 18 galerieën hebben tevens een SOLOSTAND ingericht met het werk van één kunstenaar aan wie zij extra aandacht willen besteden (zie Solostands). Kunstenares Elvira Wersche creëert tijdens de beurs bij 99Uitgevers een indrukwekkende en kleurrijke zandsculptuur op de vloer.

Tijdens de opening op 27 mei zijn er jonge balletdansers van het Nationale Ballet aanwezig in het kader van ART FUNDS ART, een nieuw financieringsinitiatief voor de kunsten. Donderdagavond, 28 mei, wordt de beurs na de officiële sluitingstijd een wel heel bijzondere avond voor bezoekers. WE ARE THE GUYS, een samenwerkingsverband van de innovatieve galerieën Qlick Editions en Walls Art-house, neemt de KunstRAI over en zal BOOTH 51 openen: een geheime stand op een nog onbekende locatie op de beurs. BOOTH 51 blijft open tot middernacht en wordt het epicentrum van de avond waar kunst ontdekt wordt op een uitdagende manier meteen barquiz, een datingavond voor kunstliefhebbers en ten slotte nachtelijke rondleidingen, waarbij een aantal kunstwerken met behulp van een zaklamp in een geheel nieuw licht wordt bekeken.

KunstRAI
Amsterdam RAI, hal 7 (Amstelhal), 1078 GZ

Openingstijden:

woensdag 27 mei         18.00 – 22.00 uur (opening)
donderdag 28 mei        12.00 – 21.00 uur & 20.00 – 24.00 uur                             (We Are The Guys – event)
vrijdag 29 mei          12.00 – 21.00 uur
zaterdag 30 mei:        11.00 – 18.00 uur
zondag 31 mei:          11.00 – 18.00 uur

Kijk voor meer informatie op de website.

BRON: Persbericht KunstRAI

Lees ook:KunstRAI terug van weggeweest
Lees ook:30 jaar KunstRAI: een jubileum met historie
Lees ook:Kunstbeurs Realisme 12
Lees ook:Kunst kopen op de KunstRAI met de KunstKoop
Lees ook:London Art Fair 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>