KunstRAI terug van weggeweest

Volgende week zal op woensdag 30 mei de KunstRAI weer openen in de Amsterdam RAI. Na 5 jaar wordt deze beurs voor hedendaagse en toegepaste kunst opnieuw onder de naam KunstRAI georganiseerd en zullen 70 galerieën hun kunstwerken uit binnen- en buitenland presenteren. Daarnaast zijn er acht jonge, innovatieve galerieën geselecteerd door Bob Smit (galeriehouder en organisator van de kunstbeurs RAW) die onder de titel ‘RawEdges’ werk van aanstormend talent tonen en zal er de nieuwe MK Award uitgereikt worden.

Om een kwalitatief hoogstaande beurs te kunnen garanderen, werden de deelnemers (zoals ook bij andere grote beurzen het geval is) door een selectiecommissie bestaande uit Piet de Jonge (oud (hoofd-)conservator van het Van Abbe Museum, Museum Kröller-Müller en Museum Boijmans Van Beuningen), Peter Fransman (Directeur Museum Het Domein in Sittard) en Harry Tupan (Conservator Hedendaagse Kunst Drents Museum), beoordeelt en geselecteerd op kwaliteit en professionaliteit.

De galeries die door Bob Smit voor RawEdges werden geselecteerd zijn: Andenken Gallery/ Battalion, BuroRotterdam, Look for Art Gallery, Rooftop Amsterdam, Galerie Sanaa, Bob Smit Gallery, St. Art Gallery en Gallery Wilma! Op de RAW Artfair ben je de meeste van deze galeries overigens ook al tegengekomen, maar op elke beurs worden er uiteraard weer andere en nieuwe werken uit de collectie gepresenteerd.

De KunstRAI kun je van 30 mei tot en met 3 juni bezoeken. Kijk op de website van de KunstRAI voor meer informatie over entreeprijzen, de deelnemers, activiteiten en de MK Award.

Lees ook:KunstRAI geeft jonge galerie een kans
Lees ook:Affordable Art Fair 2012
Lees ook:Kunst kopen op de KunstRAI met de KunstKoop
Lees ook:30 jaar KunstRAI: een jubileum met historie
Lees ook:Art Rotterdam 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>