Topstukken te koop op TEFAF

Rembrandt, Portret van een man met de handen in de zij, 1658

De 24e editie van de TEFAF, een belangrijke internationale kunst- en antiekbeurs, zit er weer aan te komen in het MECC te Maastricht (18 – 27 maart). Er zullen 260 topantiquairs en kunsthandelaren uit 16 landen vertegenwoordigd zijn. Door de hoge kwaliteit van de kunstwerken, wordt het ook wel ‘het museum waar alles te koop is’ genoemd. Ook dit jaar zijn er onder andere werken van beroemde kunstenaars als Rembrandt, Pierre- Auguste Renoir en Henry Moore.

Er zal een echte Rembrandt te koop zijn voor 34 miljoen euro, aangeboden door kunsthandelaar Otto Naumann uit New York. Omdat het werk, Portret van een man met de handen in de zij (1658), in een privécollectie zat, was het voor het eerst in het openbaar te zien op de veiling van Christie’s in 2009.

Daarnaast kun je er een Grieks idool van ca. zevenduizend jaar oud kopen (1,2 miljoen euro), een schilderij van Renoir met een portret van zijn zoon of een beeld van de Britse Henry Moore. Het is dan wel geen ‘Reclining figure’ maar de achterliggende gedachte die Moore bij de Mother and child block seat had is bijzonder mooi, namelijk: “de grote vorm die de kleine vorm beschermt”.

Henry Moore, Mother and child block seat, 1983

Lees ook:Recordbedrag voor Rembrandt
Lees ook:Kabinet en Rijksmuseum kopen samen twee Rembrandts
Lees ook:Muren van Gagosian Gallery doorgeslagen
Lees ook:Casinobaas koopt Rembrandt
Lees ook:Drie miljoen voor De Denker van Rodin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>