Recordbedrag voor Rembrandt

Een schilderij van Rembrandt is dinsdagavond geveild voor het recordbedrag van 22 miljoen euro. Het portret van een onbekende man werd bij Christie’s in Londen gekocht door een anonieme kunstverzamelaar.

Het portret is gemaakt in 1658, het jaar waarin Rembrandt vanwege zijn bankroet zijn laatste bezittingen moest verkopen. De geportretteerde man wordt wegens zijn opvallende kostuum ook wel “de buitenlandse admiraal” genoemd.

Het schilderij komt uit een privécollectie en werd in 1970 voor het laatst in het openbaar tentoongesteld. Als de nieuwe eigenaar niet al te moeilijk doet, hangt het schilderij vanaf eind 2011 enkele maanden in enkele Amerikaanse musea op de reizende expositie Rembrandt Paintings in America: Collecting and Connoisseurship.

Het winnende bod van 22 miljoen euro ligt keurig binnen de 20 en 27 miljoen euro, waarop Christie’s het schilderij vooraf taxeerde. Het schilderij is overigens diverse malen verhandeld, onder andere in 1930 (voor 18.500 pond), in 1939 (voor 185.000 dollar) en in 1974 (voor pakweg 1 miljoen dollar).

Lees ook:Casinobaas koopt Rembrandt
Lees ook:Werk van Picasso levert recordbedrag op
Lees ook:Ruim drie miljoen voor schilderij uit kelder
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:106 miljoen dollar voor Picasso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>