26.500 bezoekers op 17de editie Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek

ART Rotterdam @ Van Nelle Fabriek CREDITS: Rogier Bos

De kunstbeurs Art Rotterdam, die van 11 tot en met 14 februari plaatsvond in de Van Nelle Fabriek, is zeer succesvol afgesloten. 26.500 kunstliefhebbers en -professionals bezochten de beurs waar 130 internationale galeries en kunstenaarsinitiatieven zich presenteerden, een absoluut bezoekersrecord. “Een steeds grotere groep mensen is geïnteresseerd in hedendaagse kunst en koopt ook daadwerkelijk” aldus directeur Fons Hof. “Deze editie hebben we veel aandacht besteed aan het geven van achtergrondinformatie, onder andere door een introductiefilm met kunstcriticus Hans den Hartog Jager te maken die alle bezoekers vooraf hun beursbezoek kunnen zien.” Ook de galeriehouders kijken terug op een zeer geslaagde beurs. De directeur van Copperfield, Londen, die in de New Art Section stond: “Het zijn de beste verkoopcijfers die ik heb gehaald van de laatste acht internationale kunstbeurzen die ik gedaan”.

GRIMM Gallery verkocht op de openingsavond het meer dan drie meter breed wandsculptuur ‘August 9, 1945 (Hamburg) van Matthew Day Jackson voor 250.000 dollar aan een Nederlandse verzamelaar. Galerie Stigter Van Doesburg verkocht alle werken in hun stand. Galerie Fons Welters verkocht de sculptuur ‘Hard Copy [Tribal Spirit 2016]‘ van David Jablonowski van bijna vier meter hoog, vraagprijs Euro 14.500,-, aan een Nederlandse bedrijfscollectie. En de drie meter brede glazen installatie ‘Muur/ Wall’ van Maria Roosen, vraagprijs Euro 27.000,-, aan een Nederlandse verzamelaar.
“Het is een feestje om hier te staan”, aldus Martijn Dijkstra van Upstream Gallery.

Art Rotterdam is onderdeel van de Art Rotterdam Week: een week met een uitgebreid aanbod aan kunst- en designbeurzen, kunst gerelateerde evenementen, feestjes en tentoonstellingen. Van 10 tot en met 14 februari was Rotterdam een bruisend feest van cultuur en hedendaagse kunst. Overvolle oldtimer pendelbussen verbonden de Van Nelle Fabriek met de Wilhelminapier, het Museumkwartier en Atelier Van Lieshout.

In 2017 vindt Art Rotterdam van 9 t/m 12 februari plaats in de Van Nelle Fabriek.

BRON: Persbericht Van Nelle Fabriek via Perssupport.nl

Lees ook:Art Rotterdam trekt recordaantal bezoekers
Lees ook:Tefaf: Goede beurs ondanks crisis
Lees ook:Opkomend talent bij Intersections Art Rotterdam
Lees ook:Scheringa koopt kunst op pAn
Lees ook:NN Group introduceert NN Group Art Award tijdens Art Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>