Volkskrant Magazine opent pop-up galerie

De Phoenicopterus Cervocephalus, 2015 van Raoul Deleo, een van de 13 werken. CREDITS: Raoul Deleo

Volkskrant Magazine heeft een tijdelijke galerie geopend in Amsterdam. Met de pop-up galerie wil Volkskrant Magazine optreden tegen de schraalheid van de kunst in het Nederlandse interieur. Daarom zijn 13 illustratoren en fotografen van het magazine gevraagd een kunstwerk te vervaardigen. 

Volgens Volkskrant Magazine blijft de drempel om mooie kunst te kopen voor veel mensen toch nog te hoog, waardoor velen kiezen voor een werk van IKEA. Uiteraard is daar niets op tegen, maar Volkskrant Magazine zou graag kunst nog meer bereikbaar maken. Alle werken gemaakt in opdracht van Volkskrant Magazine door de 13 kunstenaars kosten 250 euro, zijn gesigneerd en voorzien van een certificaat van echtheid. Alle werken hebben bovendien een beperkte oplage van 100 stuks.

Alle werken worden gepresenteerd op Volkskrant Inclusief en in de voormalige Citroengarage aan het Amsterdamse Stadionplein. De kunstenaars die deelnemen aan de Volkskrant Magazine Galerie zijn Aisha Zeijpveld, fotograaf, An-Sofie Kestelyn, fotograaf, Anne Claire de Breij, fotograaf, Claudie de Cleen, illustrator, Ellen Mandemaker, fotograaf, Gerard Wessel, fotograaf, Monique Bröring, fotograaf, Paul Faassen, illustrator, Raoul Deleo, illustrator, Robin de Puy, fotograaf, Sasa Ostaja, illustrator, Simon Wald-Lasowski, fotograaf en Vincent van Gurp, fotograaf.

De pop-up galerie is te bezoeken tot en met zaterdag 16 mei, elke dag vanaf 18.00 uur. De toegang is gratis.

BRON: Volkskrant Magazine

Lees ook:Fort Kunstenaar: Boeddha in de Linie
Lees ook:The Ultimate Sailor in het Scheepvaartmuseum
Lees ook:Kunst app van de week: Monopol Magazine
Lees ook:De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Museum Van Lien gaat sluiten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>