Museum Van Lien gaat sluiten

Museum Van Lien sluit haar deuren aan het einde van dit jaar CREDITS LOGO: Museum Van Lien

Museum Van Lien in het Brabantse Fijnaart sluit aan het einde van dit jaar de deuren. Hoewel het jaar net begonnen is, staat dit feit vast voor de oprichters Geri Put en Leo van Lien. Dat meldt BN/De Stem

Museum Van Lien werd ruim 15,5 jaar geleden opgericht door het echtpaar. Economische redenen liggen mede ten grondslag aan het besluit om het museum te sluiten. Al eerder werd daarom de galerie van Van Lien al afgestoten en gesloten. Het particuliere museum wil echter niet zomaar afscheid nemen van het publiek, aangezien het in al die jaren toch zo’n 80.000 bezoekers trok. Begin februari is de voorlaatste expositie, waarbij een selectie uit de vaste collectie van het museum getoond zal worden. Voor de allerlaatste tentoonstelling heeft Museum Van Lien afspraken kunnen maken met een bijzondere fotograaf, namelijk Wim van de Hulst.

Wim van de Hulst (Utrecht, 1957) studeerde grafische vormgeving aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht (Artibus)
van 1975 t/m 1978 en fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam van 1978 t/m 1981. Eerder exposeerde hij in de Melkweg Galerie in Amsterdam, het Gemeentemuseum Den Haag en de Kunsthal inRotterdam. Tijdens de expositie zal een selectie van uniek beeldmateriaal uit de indrukwekkende collectie van deze fotograaf getoond worden. Van de Hulst werkte onder meer voor OOR, ELEGANCE, Humo, HP-De Tijd en Vrij Nederland. Ook waren zijn portretten gedurende vele jaren wekelijks te zien in het Volkskrant  Magazine. Getoond worden straks portretten van diverse beroemde mensen, maar ook diverse foto’s in zowel kleur als zwart-wit. Deze tentoonstelling is te zien vanaf 5 september tot en met 27 december 2015.

Lees ook:Museum van Lien viert 15-jarig jubileum
Lees ook:Een koffer vol dromen met Dirk de Herder
Lees ook:‘Past & Present Highlights’ – Photography by Marie Cécile Thijs
Lees ook:De andere kant van Micky Hoogendijk: The Other Side of Fear is Freedom
Lees ook:Portretten Maya Kulenovic in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>