De ontknoping nadert: de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014

Een beeld van de genomineerde Maartje Korstanje FOTO GJ.vanROOIJ-G.UPSTREAM -KORSTANJE 2010

Sinds 15 februari is er in het Stedelijk Museum in Schiedam een bijzondere tentoonstelling te zien.  Het museum in Schiedam organiseert namelijk in samenwerking met de Volkskrant, de NTR en het BNG Cultuurfonds de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014 en presenteert daarom de werken van de genomineerde  kunstenaars. 

De Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014 is inmiddels toe aan de achtste editie, waarbij specialisten uit de kunstwereld vijf getalenteerde kunstenaars rond de 35 jaar en werkzaam in Nederland hebben genomineerd. De vijf genomineerden zijn Giorgio Andreotta Caló, Floris Kaayk, Maartje Korstanje, Emmeline de Mooij en Emma van der Put. Deze tentoonstelling loopt nog tot en met 11 mei aanstaande, waarbij bezoekers ook hun mening kunnen geven over de kunstenaars. Zij mogen tot en met de laatste dag van de tentoonstelling, de zogenoemde Volkskrantdag, hun favoriet invullen. Tijdens deze Volkskrantdag zal vervolgens de publieksfavoriet bekend worden gemaakt. De definitieve winnaar van de prijs is dan overigens al bekend, want op 13 april wordt tijdens een speciale uitzending van NTR Kunststof TV de winnaar bekend gemaakt door juryvoorzitter Sanne Wallis de Vries. Aan de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs is een geldbedrag verbonden van 10.000 euro. Dit bedrag is gefinancierd door het BNG Cultuurfonds.

Voor meer informatie over de betrokken kunstenaars: kijk hier.

Lees ook:Floris Kaayk wint Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2014
Lees ook:Stedelijk Museum Schiedam is klaar voor Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2015
Lees ook:Genomineerden Volkskrant Beeldende Kunstprijs maken zich op voor 2015
Lees ook:Bram de Jonghe wint Volkskrant Beeldende Kunstprijs 2015
Lees ook:50 jaar tekenkunst in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>