Werk Christien Meindertsma beleeft debuut in Nederland

Bottom Ash Observatory, Christien Meindertsma en Mathijs Labadie, 2015.
www.thomaseyck.com

‘Bottom Ash Observatory van de Rotterdamse ontwerpster Christien Meindertsma (Utrecht, 1980) is voor het eerst te zien in Nederland. Het in Milaan gepresenteerde designproject vormt het meest actuele sluitstuk van de Design Derby in Museum Boijmans Van Beuningen. Vanaf volgend weekend na de koninklijke aftrap, kan het publiek in deze tentoonstelling genieten van 200 jaar vormgeving uit Nederland en België.

Met het project ‘Bottom Ash Observatory’ onderzocht Meindertsma langdurig en uiterst nauwkeurig het restant dat overblijft na de verbranding van huisvuil. Ze ontleedde en analyseerde handmatig 25 kilo ‘bodem-as’ – het overblijfsel van ongeveer 100 kilo huisafval- en vond allerhande materialen, waaronder kostbare herbruikbare materialen,  als aluminium, koper en zilver. Meindertsma maakte een intieme presentatie en samen met fotograaf Mathijs Labadief een bijzondere publicatie. Het project werd recentelijk gepresenteerd bij Thomas Eyck op de Salone del Mobile in Milaan.

Het werk van Meindertsma is het laatste in de tijdslijn van de Design Derby. In de Design Derby maakt de bezoeker kennis met de de vormgevingsgeschiedenis van Nederland en België, vanaf het ontstaan van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden tot nu. Steeds zijn de beste voorbeelden uit Nederland en België naast en tegenover elkaar te zien. De chronologische route start in 1815 met onder meer een verguld zilveren juwelenkist van prinses Marianne Oranje, gemaakt door een Brusselse edelsmid.

De Design Derby is te zien vanaf 20 juni tot en met 13 september 2015.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

De Design Derby is te zien vanaf

Lees ook:Actief met de Design Derby
Lees ook:ARTtube lanceert ARTtinder: daten met kunst in het museum
Lees ook:ARTube op NPO Cultura
Lees ook:Royalty ‘speuren’ in Design Derby Cuypershuis
Lees ook:Design Derby in het Cuypershuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>