Barry Reigate solo in Reflex Gallery

Barry Reigate - Equation, mixed media on linen 210 x 150 cm CREDITS: Barry Reigate

Barry Reigate – Equation, mixed media on linen 210 x 150 cm CREDITS: Barry Reigate

De Londense kunstenaar Barry Reigate toont dit najaar voor het eerst zijn werken tijdens een solotentoonstelling in Reflex Gallery. Het is de eerste solo-expositie voor de kunstenaar in de Benelux. Tijdens de tentoonstelling zullen er 15 nieuwe werken getoond worden.

Reigate’s werk is een krachtige, eclectische en een visuele mind blowing mix van symbolische pop beelden, geometrisch design en multidimensionale schilderkunst. Het werk, vaak gemaakt op grote schaal, bestaat uit verschillende lagen spray-paint, olie, potlood en andere technieken. Het resultaat: wonderlijk boeiend werk, dat zowel amuseert als verontrust en zowel verleidt als provoceert.

Van de 15 nieuwe werken die Reigate voor deze tentoonstelling maakte, is op meerdere werken een tekenfilmfiguur in de vorm van een wolf te zien; een talisman die meteen jeugdherinneringen oproept en doet denken aan het kindersprookje als De grote boze wolf en de drie biggetjes. Het is een voor Reigate gebruikelijk thema. In sommige gevallen zie je de wolf gevangen in een dichtgetimmerde houten tralieconstructie, opgesloten en machteloos. Daar bovenop zie je geometrische cirkels en andere figuren in de vorm van losse elementen; symbolen die doen denken aan wiskundelessen. Deze complexe, opgebouwde beelden zorgen ervoor dat de werken voor meerdere interpretaties vatbaar zijn.

Een consistente factor in Reigate’s kunst is de nadruk op tekenen. De tentoonstelling laat een aantal van zijn uitzonderlijk vrije grafisch werk zien, waarin bekende afbeeldingen en motieven zijn uitgewerkt en bewerkt, vaak in combinatie met elementen van graffititekenen. De expositie wordt zaterdag 4 oktober geopend en loopt tot en met 6 december.

Lees ook:Genomineerden Gasunie Kunstprijs (deel 1)
Lees ook:Museum inspireert kunstenaar Willem van Veldhuizen tot nieuw schilderij
Lees ook:Maarten Brinkgreve: Fotograaf van ruimte, licht en vorm
Lees ook:Kunst in beeld: BLVD Ruud Kuijer
Lees ook:De hommage van Arnoud Holleman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>