Kandinsdky in Gemeentemuseum Den Haag

De Rus Wassily Kandinsky en zijn geestverwant Franz Marc hebben begin 20ste eeuw de kunstscene in München op zijn kop gezet. Hun expressieve, lyrische schilderijen vol felle kleuren riepen heftige emoties op.

Het kan verkeren. De laatste jaren leek Kandinsky veroordeeld tot een plek op ansichtkaarten en Ikea-posters, maar sinds kort maken musea weer graag de wanden vrij voor zijn schilderijen en die van de andere leden van Der Blaue Reiter.

Het Gemeentemuseum toont voor het eerst in Nederland een overzichtstentoonstelling van deze expressionistische stroming. De expositie Kandinsky en Der Blaue Reiter loopt tot en met 24 mei 2010. Een groot aantal werken was recent te zien op de succesvolle Kandinsky-tentoonstelling in het Guggenheim Museum in New York en het Centre Pompidou in Parijs.

Lees ook:Gemeentemuseum maakt kinderboeken
Lees ook:Dubbeltentoonstelling Groninger Museum en Museum de Fundatie: Wilden en Nieuwe Wilden
Lees ook:Brücke in Groninger Museum
Lees ook:Symbolisme van Van Gogh tot Kandinsky
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag: Zes eeuwen kunst onder één dak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>