Prijswinnende expositie 1001 Inventions komt naar Rotterdam

1001 Inventions, wereldwijd goed bezocht CREDITS: 1001 Inventions

1001 Inventions, wereldwijd goed bezocht CREDITS: 1001 Inventions

De prijswinnende tentoonstelling 1001 Inventions komt naar Rotterdam. De expositie toont de bezoekers de wetenschappelijke en culturele ontdekkingen van de moslimbeschaving tijdens het duizend jaar durende Gouden Tijdperk. De tentoonstelling zal te zien zijn in het Rotterdamse voormalige Postkantoor van 29 augustus 2014 tot en met 11 januari 2015.

De reizende tentoonstelling is wereldwijd al bezocht door ruim vijf miljoen mensen, waaronder prominenten als Hillary Clinton, prins Carl Philip van Zweden en prins Charles van Wales. Tijdens de expositie komen bezoekers in aanraking met diverse items, waarvan eigenlijk niemand meer weet dat ze afstammen van een eeuwenoude moslimbeschaving. Van straatlantaarn tot vulpen en van scalpel tot parfum, het zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die wij dagelijks gebruiken zonder de achtergronden te kennen.

Een inzicht in de expositie CREDITS: 1001 Inventions

1001 Inventions is een interactieve tentoonstelling die haar bezoekers weet te boeien en verwonderen en hun kennis zal verbreden. De
tentoonstelling biedt bezoekers van alle leeftijden educatief vermaak in de vorm van korte films, interactieve stations, workshops, spellen en acteurs die op de expositie rondlopen. Speciaal voor 1001 Inventions werd een film gemaakt met de gerenommeerde acteur Sir Ben Kingsley die tijdens filmfestivals in New York en Cannes verschillende prijzen binnensleepte voor beste educatieve film. Deze korte film wordt tijdens de expositie aan het publiek getoond. De expositie is opgedeeld in zeven verschillende zones die elk een deel van de moslimbeschaving omvatten.

De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door OnéGo Events. OnéGo Events stelt tijdens deze tentoonstelling speciaal ruimte beschikbaar voor een bijzonder initiatief. Zij geven Nederlandse kunstenaars die een band hebben met de moslimgemeenschap de kans om hier tijdelijk hun kunst te exposeren. Zo wordt hun werk bij een breed publiek onder de aandacht gebracht en krijgt deze kunst een bijzonder podium.

 

Lees ook:Laatste kans voor 1001 Inventions
Lees ook:Laatste week voor succesvolle Keith Haring tentoonstelling in de Kunsthal
Lees ook:Was getekend, Rien Poortvliet
Lees ook:Voorjaarsvakantie in het Groninger Museum
Lees ook:Kunst met zand in Zuidlaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>