Controversiële kunst met kinderen

© Jonathan Hobin, The Twins

In de controversiële fototentoonstelling “In the Playroom” in de Dale Smith Gallery in Ottawa(VS) worden foto’s getoond waarin kinderen tragische en gewelddadige historische gebeurtenissen naspelen. Op 27 maart 2011 heeft kunstenaar Jonathan Hobin de Snap Photo Competition gewonnen, waardoor Hobin nu meer media aandacht krijgt en deze reeks foto’s onder de aandacht van het grote publiek zijn gebracht.

CNN meldt dat de foto’s nu voor veel ophef zorgen omdat veel Amerikanen geschokt zijn door deze indringende foto’s waar kleine kinderen onder andere het misbruik van gevangenen in de Abu Graib gevangenis en de aanslagen op 11 september naspelen. Sommigen zijn van mening dat de kinderen door deze gebeurtenissen na te spelen, getraumatiseerd of angstig kunnen worden. Kunstenaar Jonathan Hobin wil met zijn werk enkel mensen tot denken aanzetten over deze recente gebeurtenissen en bepaalde problemen die nu spelen in de samenleving. Deze problemen hebben volgens de kunstenaar namelijk ook hun weerslag op hoe kinderen vandaag de dag opgroeien. In het volgende filmpje legt Jonathan Hobin zijn motivatie uit tijdens een interview met CNN .

Lees ook:Crisis in simpele beelden verklaard
Lees ook:Syrische kinderen tekenen verschrikkingen van de oorlog en hun vlucht
Lees ook:9/11 herdacht: 11 sculpturen
Lees ook:De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express
Lees ook:Kazimir Malevich voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>