De combinatie kind-gedicht-kunst: Poem Express

De gedichten van het kind in MOTI CREDITS: MOTI

Poem Express is een internationaal kunst- en poëzieproject voor kinderen, waarbij kinderen een gedicht schrijven en daar een tekening bij maken. Samen vormen het gedicht en de tekening een gedichtenposter. Elk schooljaar doen ruim 10.000 kinderen mee, waardoor de Poem Express inmiddels een enorm archief aan gedichtenposters heeft opgebouwd. Een selectie van deze gedichtenposters is vanaf heden te zien in MOTI.

Onder het motto ”schrijf en teken de wereld rond met de Poem Express”, worden kinderen van 8 tot en met 13 jaar uit landen over de hele wereld al 22 jaar uitgenodigd om gedichtenposters te maken. Bij de Poem Express gaat het om poëzie, spelen met taal, luisteren naar klanken en stoeien met ritme. De gedichten kunnen zich daarna vertalen naar beelden of andersom. De kinderen zijn daarbij vrij om te dichten en tekenen wat ze willen.

Hoewel er geen thema is bedacht voor de kinderen, is bij het samenstellen van de selectie voor MOTI wel opgevallen dat de meeste inzendingen over de natuur en over dieren gaan. MOTI heeft daarom dit thema dan ook centraal gesteld bij de expositie. De expositie in MOTI is kindvriendelijk, kinderen kunnen namelijk zelf ook een gedichtenposter maken als ze de expositie bezzoeken. Ook zijn er spelletjes te doen.

Poem Express is een idee van Jet Manrho. Zij heeft jarenlang de diverse gedichtenposters van kinderen verzameld en de collectie onlangs overgedragen aan MOTI, waardoor deze expositie mogelijk is geworden.

Lees ook:Gedicht ‘Marc groet ’s morgens de dingen’ krijgt een beeld
Lees ook:Kunstenfestival Watou 2011 begonnen
Lees ook:Volop Zomerplezier bij MOTI
Lees ook:Het NU van Joost Zwagerman en Marc Mulders in De Pont
Lees ook:Lichtspel gevangenis voor Stedelijk Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>