Drents Museum gaat kunstreizen aanbieden

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan zal het Drents Museum in Assen haar deuren weer voor het publiek openen. Op 16 november zal koningin Beatrix het museum officieel openen en vanaf 17 november is de rest van Nederland weer meer dan welkom. De eerste tentoonstelling waarmee het museum na de heropening aftrapt is “Gouden Eeuw van China, de Tangdynastie“. Dit was echter al wel een poosje bekend, maar wat  leuker en interessanter is, het vernieuwde museum zal een nieuwe richting inslaan door ook kunstreizen aan te bieden.

Samen met SRC-Cultuurvakanties zal het Drents Museum zogenaamde Drents Museum Reizen aanbieden. Deze speciale reizen, zullen nauw aansluiten bij de collectie van het museum en de tentoonstellingen. Zo komen er exclusieve rondreizen door landen en steden met bijzondere Art Nouveau en Art Deco kunst (dit sluit aan bij de collectie Kunst 1885-1935), moderne kunst (collectie Hedendaags Realisme) en door gebieden met archeologische opgravingen of collecties (collectie Archeologie). De eerste reis die zal worden aangeboden is een tentoonstellingsreis over de Tang-dynastie.

Lees ook:Drents Museum nodigt inwoners van Drenthe gratis uit
Lees ook:Drents Museum verwelkomt 100.000e bezoeker
Lees ook:Drents Museum heropent met kunst uit Tang- dynastie
Lees ook:Drents Museum krijgt werken van Matthijs Röling
Lees ook:Brusselse kunstbeurs BRAFA’12 opent binnenkort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>