Drents Museum heropent met kunst uit Tang- dynastie

Het Drents Museum te Assen zit nog middenin een grootscheepse verbouwing, maar de planning van tentoonstellingen gaat natuurlijk gewoon door. Het museum laat op de website weten te heropenen op donderdag 17 november met een grote openingstentoonstelling over de bloeitijd van de Tang- dynastie (618- 907 na Chr.). De tentoonstelling “De gouden Eeuw van China” past goed binnen de reeks bijzondere exposities met zeer oude archeologische vondsten uit zowel China als Georgië die de laatste jaren grote bezoekersaantallen trokken.

Het Drents museum bestaat onder andere uit het Drostenhuis (18e-eeuws), het Ontvangershuis ( 18e-eeuws) en het voormalige Provinciehuis (19e-eeuws). Deze panden zijn tijdens een verbouwing met elkaar verbonden en momenteel is men bezig met de bouw van een nieuwe museumvleugel (door architect Erick van Egeraat ontworpen). Het publiek kan vanaf 17 november genieten van een verfrissende herinrichting van alle collectiepresentaties, een nieuwe tentoonstellingszaal, een nieuw Kindermuseum en een groter Museumcafé.

De nieuwe tentoonstellingsruimte zal meteen ‘ingewijd’ worden met “De Gouden Eeuw van China”. Deze tentoonstelling met ongeveer 120 voorwerpen (onder andere zilver, goud, aardewerk, glas en steen) toont het vakmanschap van de Tang- dynastie. Deze expositie wordt overigens vormgegeven door Atelier Hähnel- Bökens uit Düsseldorf.

De Gouden Eeuw van China zal van 17 november 2011 tot en met 15 april 2012 te zien zijn in het vernieuwde Drents Museum.

Lees ook:Drents Museum gaat kunstreizen aanbieden
Lees ook:Drents Museum nodigt inwoners van Drenthe gratis uit
Lees ook:Nieuwe soldaten voor Terracottaleger
Lees ook:Go China! trok half miljoen bezoekers
Lees ook:Drents Museum verwelkomt 100.000e bezoeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>