Portret van Vincent van Gogh teruggevonden?

Een Brits echtpaar claimt een lang verloren gewaand portret van Vincent van Gogh te hebben teruggevonden. Het zou gaan om het enige portret waar Van Gogh in zijn geheel op staat afgebeeld en het zou door een kunstenares gemaakt zijn die in Parijs vlak bij hem woonde. Het echtpaar kocht het werk via een internet veiling. Het portret werd op de website omschreven als Portret van een man en werd voor zo’n € 1.700,- verkocht.  Als het daadwerkelijk het verloren gewaande portret is, dan zou het mogelijk enkele miljoenen waard zijn.

Het echtpaar vermoedde dat het om Vincent van Gogh ging vanwege de hoed die de man in het portret op heeft. Verschillende experts hebben er inmiddels naar gekeken en vermoedden dat het inderdaad om een portret van Van Gogh gaat. Er zijn namelijk verschillende indicatoren die er op lijken te wijzen dat dit het vermiste portret is.

Jeanne Donnadieu, L’Incompris?

Zo staat er een handtekening van Jeanne Donnadieu (de kunstenares die het oorspronkelijke werk maakte) achterop het portret . Bovendien zeggen specialisten op het gebied van gezichtsherkenning er vrijwel zeker van te zijn dat het om Vincent van Gogh gaat. Omdat het echter om een pasteltekening gaat, durven deze specialisten dit niet met 100 procent zekerheid te zeggen. Het werk zal binnenkort ook door andere Van Gogh experts onderzocht worden en zij zullen vervolgens bepalen of het daadwerkelijk om het vermiste portret gaat. (Bron:BBC en Daily Mail)

Lees ook:Kerstcadeautip! Het verloren schetsboek van Vincent van Gogh
Lees ook:Verdwenen Van Gogh komt boven water
Lees ook:Nieuwe film Vincent van Gogh in Etten
Lees ook:Zundertse corsobouwers vieren sterfdag Vincent van Gogh
Lees ook:Salon Van Gogh in het Vincent van GoghHuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>