Salon Van Gogh in het Vincent van GoghHuis

Vorig jaar was het jaar van Vincent van Gogh. Dit jaar staat in het teken van zijn ambtsgenoot Jheronimus Bosch, maar dat betekent niet dat we Vincent zomaar vergeten. Het Vincent van GoghHuis in Zundert, de geboorteplaats van de beroemde schilder, komt namelijk met de Salon Van Gogh, een talkshow gepresenteerd door Cornald Maas. 

Op 30 maart aanstaande, de geboortedag van de kunstschilder, organiseren Van Gogh Brabant en het Vincent van GoghHuis in Zundert Salon van Gogh. Deze dag zullen diverse bijzondere gasten plaatsnemen aan tafel. Alle gasten hebben een eigen link naar Vincent van Gogh. Denk bijvoorbeeld aan Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum in Amsterdam, maar ook aan kunstenaar Loek Grootjans, die vanaf 28 februari exposeert in Zundert. Binnen Salon Van Gogh wordt een actuele kijk op kunst, cultuur en de hedendaagse betekenis van Van Gogh voor Brabant gegeven. Een en ander wordt met muzikale intermezzo’s vormgegeven.

De eerste editie van Salon Van Gogh vindt plaats in de tuin van het Van GoghHuis in Zundert. De talkshow wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Omdat Salon Van Gogh een fundraising evenement ten gunste van het Van Gogh-erfgoed is, is het bijwonen van de talkshow niet gratis. Kaarten kosten 50 euro per stuk. Het doel van de jaarlijks terugkerende Salon Van Gogh is meer draagvlak te verwerven voor de instandhouding van het Brabantse Van Gogh-erfgoed. Voor de prijs van 50 euro krijgt u ook gratis toegang tot het Vincent Van GoghHuis dat voor die gelegenheid tot 22.00 uur geopend is. Het totale programma loopt van 19.30 tot 22.30 uur.

BRON: Persbericht Vincent Van GoghHuis Zundert

Lees ook:Vincent van GoghHuis start crowdfundingsactie voor toekomst
Lees ook:Robert Zandvliet over zijn inspiratie door Van Gogh
Lees ook:Doldwaze Van Gogh Dagen in het Vincent van GoghHuis
Lees ook:Letterlijk in de voetsporen van Vincent van Gogh
Lees ook:Zundertse corsobouwers vieren sterfdag Vincent van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>