Crowdfunding voor Napoleon levert ruim €51.000 op

Fragment van de Intocht van Napoleon.

Het Amsterdam Museum heeft met de crowdfundingactie voor de restauratie van het schilderij De intocht van Napoleon van Matthieu van Bree €51.349 opgehaald. Het doek uit 1813, van 6 bij 4 meter, heeft beschadigingen opgelopen doordat het een tijd lang opgerold in het depot heeft gelegen.

Het bijeengebrachte geldbedrag is meer dan het museum hoopte bijeen te brengen met deze actie. Directeur van het Amsterdam Museum, Paul Spies, benadrukt hoe bijzonder het is dat het publiek de roep om steun hebben beantwoord. Spies zei tegen een journalist van de NOS; “Het Amsterdam Museum is van de stad en voor de stad. Dat dan ook de burgers in de stad zeggen ‘het is ons museum en daar willen we wat voor betekenen’ dat is fantastisch.” Bekijk hieronder het nieuwsitem van de NOS over dit schilderij. (Bron: NOS, NRC, Telegraaf)

Lees ook:Crowdfunding pakt goed uit voor Napoleon
Lees ook:Beelden aan Zee opent Gipsotheek
Lees ook:Minister Plasterk wil collectie Scheringa redden
Lees ook:106 miljoen dollar voor Picasso
Lees ook:Landelijke Crowdfunding website op komst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>