Rembrandt in de Nieuwe Kerk te Amsterdam

Rembrandt van Rijn, De Heilige Familie, 1645, olieverf op doek, 117 x 91 cm. Hermitage St.-Petersburg

Het schilderij De Heilige Familie dat Rembrandt van Rembrandt van Rijn in 1645 schilderde, behoort tot de collectie van de Hermitage in St.-Petersburg en is al bijna 240 jaar in Russische handen. Dankzij professor Michail Piotrovsky (directeur van de Hermitage te St.-Petersburg) zal het meesterwerk vanaf 11 oktober toch weer voor een korte periode in Amsterdam (in de Nieuwe Kerk) te zien zijn.

Rembrandt heeft vier schilderijen met het thema de Heilige Familie vervaardigd, waarin Jozef, Maria en het kindje Jezus in een huiselijke sfeer worden afgebeeld. Deze religieuze voorstelling zal op een gepaste plek in het kerkgebouw getoond worden, namelijk daar waar vroeger het hoogaltaar stond. Hiermee wil de Nieuwe Kerk een traditie in gang zetten. Het is de bedoeling dat er elk najaar een favoriet religieus meesterwerk van een directeur van een internationaal belangrijk museum in de kerk tentoongesteld zal worden. De Nieuwe Kerk zegt hierover: “Steeds zal het gaan om een belangrijk werk dat vraagt om contemplatie en introspectie, dat schittert in het hoogkoor en dat uitnodigt tot het maken van een ‘pelgrimstocht’.”

Je kunt Rembrandts De Heilige Familie van 11 oktober tot en met 13 november in de Nieuwe Kerk te Amsterdam bewonderen voordat het weer naar Rusland terug zal keren. (Bron: De Nieuwe Kerk, NOS en het Parool)

Lees ook:230.000 bezoekers voor De Nieuwe Kerk in 2015
Lees ook:Hermitage Rusland brengt Hollandse meesters terug naar Nederland
Lees ook:De Nieuwe Kerk zet stijgende lijn voort
Lees ook:Eerste topwerken tentoonstelling Hollandse Meesters uit de Hermitage bekend
Lees ook:Hermitage Amsterdam verwelkomt in 2014 375.000 bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>