Kunstwerk Poussin aangevallen door vandaal

Het werk De aanbidding van het gouden kalf van Nicolas Poussin is gisteren vernield door een 57 jarige man. Tijdens een bezoek aan de National Gallery in Londen bracht de vandaal een spuitbus met rode verf mee, waarmee hij het kunstwerk bewerkte. Naast De aanbidding van het gouden kalf zou de man ook nog een kleiner werk uit de Poussin- zaal hebben vernield. De titel van dit werk is nog niet bekend

Nicolas Poussin, De aanbidding van het gouden kalf, ca. 1634

De aanbidding van het gouden kalf is een doek dat Poussin omstreeks 1634 zou hebben geschilderd. Het is op dit moment nog onbekend waarom de man de kunstwerken heeft vernield. De vandaal zou weliswaar na zijn daad wel iets hebben gezegd als een soort van verklaring, maar geen van de omstanders verstond dit omdat de man Frans zou hebben gesproken. Na de vernieling van de kunstwerken zou hij rustig zijn blijven staan in afwachting van wat er zou gebeuren. Steven Dear, die het museum ten tijde van de vernieling bezocht zei hierover:

“He just stood there on his own. He seemed proud of what he had done, giving a verbal protest – some kind of explanation in French as to why he had done it – and then just standing there waiting to be arrested. At no point did he try to escape.”

Dit is helaas niet de eerste keer dit jaar, dat er een kunstwerk wordt vernield. Eerder waren er bijvoorbeeld ook aanvallen op werken van Andres Serrano en Paul Gauguin. (Bron:The Guardian)

Lees ook:Madonna met Kind blijkt toch van Lucas van Leyden
Lees ook:Is graffiti kunst? In Hamburg beslist de rechtbank
Lees ook:Gerrit van Dijk fotografeert al plassend
Lees ook:Kunstwerk Egon Schiele voor miljoenen geveild
Lees ook:Vandaal spuit graffiti op werk Picasso

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>