Markus Lüpertz in Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag heeft momenteel een retrospectief van de Duitse beeldhouwer en kunstschilder Markus Lüpertz. Deze tentoonstelling is niet chronologisch opgebouwd maar aan de hand van thema’s. Het werk van Lüpertz kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid. In zijn schilderkunst zijn landschappen een vaak terugkerend thema, terwijl hij bij zijn beeldhouwwerk juist vaker kiest voor de menselijke figuur. Een kleine versie van de grote sculptuur die hij maakte voor het project Culturele Hoofdstad Ruhr 2010 is te zien bij de ingang van de tentoonstelling in het Gemeentemuseum.

De tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag  is reeds geopend en is nog tot en met 2 oktober te bezichtigen. Mocht je na het Gemeentemuseum nog meer van Markus Lüpertz willen zien, dan kan dat bijvoorbeeld ook bij de kunstlocatie Van Würth in Den Bosch, daar loopt nog tot en met 25 september de tentoonstelling met werken uit de verzameling van het bedrijf.

Lees ook:Duitsers vieren RUHR.2010
Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht
Lees ook:Gemeentemuseum Den Haag koopt sculptuur Paul Thek
Lees ook:De poëtische beeldtaal van Jürgen Partenheimer
Lees ook:Ans Markus wint Rembrandt van Rijn Prijs 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>