Schilderij van Gauguin aangevallen

Paul Gauguin, Two Tahitian Women, 1899

Onder de luide schreeuw “This is evil” viel een vrouw vorige week vrijdag het werk Two Tahitian Women van Paul Gauguin aan in The National Gallery (Washington DC). Het kunstwerk is in bruikleen gegeven door het Metropolitan Museum of Art ( New York). Volgens omstanders bonkte ze met haar vuisten op het schilderij en probeerde ze het kunstwerk van de muur te trekken. De vrouw werd woedend omdat beide borsten van de ene Tahitiaanse vrouw ontbloot zijn en er is één borst ontbloot bij de andere Tahitiaanse vrouw. Een bezoeker tackelde de vrouw, waarna ze onmiddellijk werd aangehouden en in hechtenis werd genomen.

De woordvoerster van The National Gallery, Deborah Ziska, meldde dat er na het incident op vrijdag geen zichtbare schade aan het werk was. Het museum zou het kunstwerk maandag echter toch aan een grondig onderzoek onderwerpen. De uitkomsten van dit onderzoek zijn tot op heden nog niet bekend. ( Bron: The Washington Post)

Update dinsdag 5 april: Onder andere via Facebook heeft The National Gallery gemeld dat het schilderij geen beschadigingen aan de aanval heeft opgelopen. Het kunstwerk zal vanaf vandaag weer op zaal hangen.

Bijgaand een filmpje over dit incident.

Famous Art Work Attacked at DC Gallery: MyFoxDC.com

Lees ook:Kunstvandaal slaat weer toe in de National Gallery
Lees ook:Geboortedag Paul Gauguin(1848-1903)
Lees ook:Vermeer’s melkmeisje en weegster herenigd
Lees ook:Katholieken willen kunst terug
Lees ook:Vrouw gaat door het lint in Clyfford Still Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>