Pierre di Sciullo stijlt Stedelijk

Eerder maakte hij de trambordjes in de stad Nice en de huisstijl van Musée Champollion. Nu mag hij de huisstijl van het Stedelijk Museum ontwerpen.

De Fransman Pierre di Sciullo wint de pitch voor de nieuwe huisstijl van het Stedelijk. Irma Boom en enkele andere ontwerpers hebben het nakijken.

Zijn vorige ontwerpen doen vermoeden dat we straks dankzij een herkenbare typografie zonder moeite het Stedelijk Museum kunnen vinden, maar dat we ons wat extra moeten inspannen om de affiches en folders te doorgronden.

De deskundigen die Pierre di Sciullo hebben voorgedragen, zien in zijn werk raakvlakken met dat van Willem Sandberg, de voormalige directeur en grafisch ontwerper die het Stedelijk Museum internationaal op de kaart zette.

En nu wil je natuurlijk weten hoe het Stedelijk zich in de toekomst zal presenteren. Welnu, het Stedelijk / the Stedelijk presenteerde dit voorproefje van Di Sciullo:

Lees ook:Mekka vormgevers kiest voor Fransman
Lees ook:Nieuwe huisstijl voor het Van Gogh Museum
Lees ook:Sander Plug wint prijs voor beste filmaffiche
Lees ook:Het Stedelijk in oorlogstijd
Lees ook:Schilder Ger Lataster onderscheiden

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pierre di Sciullo stijlt Stedelijk

  1. Tim Vermeulen

    Het is strategisch niet zo slim van het stedelijk om een Franse ontwerper te kiezen, even ongeacht hoe goed hij is. Ze onderschatten hiermee duidelijke de rol die het Nederlandse ontwerpen in de wereld vervult. Ik heb er een kort stukje over geschreven op http://www.timvermeulen.com.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>