Felix the Cat wint Turner Prize

Een 3D-versie van Felix the Cat heeft de Turner Prize 2008 gewonnen.

Met zijn bijzondere kijk op films en cartoons heeft de Britse kunstenaar Mark Leckey de belangrijke kunstprijs in de wacht gesleept. Zijn werk op de solo-exposities Resident en Industrial Light & Magic is volgens de jury het beste wat de kunstwereld dit jaar te bieden heeft.

Mark Leckey (docent filmstudies aan de Städelschule in Frankfurt) maakte voor zijn bekroonde exposities onder meer een driedimensionale kopie van cartoonbeest Felix the Cat. Zijn multi-disciplinaire kunst is naar zijn zeggen een eerbetoon aan de verbeelding van het individu.

De belangrijke kunstprijs is uitgereikt in een rechtstreekse tv-uitzending vanuit de Tate Gallery in Londen. Een video-interview met de bekroonde kunstenaar is te zien op de website van de Tate Gallery. Ook wordt het werk van de drie andere genomineerde kunstenaars besproken.

Lees ook:Winnaar Turner Prize: ‘It’s freaking great’
Lees ook:Turner Prize: ‘Vrouw had moeten winnen’
Lees ook:Tate Gallery geeft schilderij Constable terug na nazi-diefstal
Lees ook:Op de stoep
Lees ook:Felix &Foam blaast Felix Meritis nieuw leven in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>