Kunstenaars ruziën met Centre Pompidou

Steeds meer kunstenaars verzetten zich tegen de annexatie van het Palais de Tokyo door het Centre Pompidou. Ze veroordelen de gulzigheid van de museumdirectie die naar hun oordeel te veel geld steekt in bestaande kunst en te weinig oog heeft voor nieuw werk van nog levende kunstenaars.

De voormalige Franse president Jacques Chirac besloot vorig jaar dat het Centre Pompidou in 2010 zijn intrek mag nemen in het Palais de Tokyo, een twintigduizend vierkante meter groot gebouw in het centrum van Parijs.

Het Centre Pompidou verlangt al jaren naar meer ruimte, omdat het nu wegens ruimtegebrek 98 procent van zijn 58.000 kunstwerken in depots moet laten verstoffen. De museumdirectie belooft dat ook hedendaagse kunstenaars in Palais de Tokyo meer plek krijgen, maar een opvallend grote groep kunstenaars heeft daar weinig vertrouwen in, meldt dagblad Libération.

Lees ook:Centre Pompidou gaat roadtrip maken
Lees ook:Meeste musea in Parijs weer open
Lees ook:Opening Kunst4Kids door Milouska Meulens
Lees ook:Trouw Amsterdam Invites Parijs, Caïro en New York
Lees ook:Haags Gemeentemuseum leent topstukken van Centre Pompidou

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>