Bonnefantenmuseum verwerft topstuk van Grayson Perry

Grayson Perry, Tomb of the Unknown Craftsman, 2011, Courtesy the Artist & Victoria Miro, London.

Grayson Perry, Tomb of the Unknown Craftsman, 2011, Courtesy the Artist & Victoria Miro, London.

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht heeft het markante kunstwerk The Tomb of the Unknown Crafstman van de Britse kunstenaar Grayson Perry aangekocht. De aankoop van dit bijzondere werk, dat tot voor kort te zien was in de succesvolle tentoonstelling Hold your beliefs lightly, is mogelijk gemaakt dankzij substantiële bijdragen van enkele nationale publieke en private fondsen, zoals het Titus Fonds en het Innorosa Fonds van de Vereniging Rembrandt en het Mondriaan Fonds.

“Dit hoogtepunt in het oeuvre van Grayson Perry is niet alleen een waardevolle aanvulling voor de reeds aanwezige werken van hem in de collectie van het Bonnefantenmuseum, maar ook een belangrijke aanwinst voor de Collectie Nederland. Dit wordt onderstreept door de bijdragen van het Mondriaan Fonds en de Vereniging Rembrandt met haar Titus Fonds en Innorosa Fonds”, aldus artistiek directeur Stijn Huijts.

Grayson Perry (1960) groeide op in Chelmsford (Essex) en volgde de kunstacademie in Portsmouth. Perry manifesteert zich graag als een luis in de pels van de mainstream kunstwereld. Esthetische vraagstukken met betrekking tot schoonheid en ambachtelijkheid worden scherp uitgespeeld in relatie tot sociale en maatschappelijke onderwerpen gerelateerd aan religie, identiteit, klasse en consumentisme. Daarbij bedient hij zich van een diversiteit aan technieken en media. In 2003 won hij met zijn opvallende vazen de prestigieuze Turner Prize. Hij nam de prijs in ontvangst als zijn alter-ego Claire en verkondigde ter plekke: ‘Hoog tijd dat een pottenbakkende travestiet de Turner Prize wint’. Een jaar later had hij zijn eerste solotentoonstelling bij de gerenommeerde galerie Victoria Miro. Inmiddels wordt zijn werk wereldwijd getoond en verkocht. Sinds 2012 bedenkt en presenteert Perry tv-programma’s voor de Britse televisiezender Channel 4, onder andere over smaak en identiteit.

BRON: Persbericht Bonnefantenmuseum

Lees ook:Grayson Perry exposeert in Bonnefantenmuseum
Lees ook:Bonnefantenmuseum presenteert solotentoonstelling Grayson Perry
Lees ook:Bonnefantenmuseum verwerft spectaculair wandtapijt Grayson Perry
Lees ook:CERAMIX zorgt voor indrukwekkende eindsprint 2015 Bonnefantenmuseum
Lees ook:Winnaar Turner Prize: ‘It’s freaking great’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>