Ugo Rondinone ontvangt 3.000 kindertekeningen

Kinderen tekenen regenbogen. Foto: Fred Ernst.

Kinderen tekenen regenbogen. Foto: Fred Ernst.

Voor zijn tentoonstelling ‘Vocabulary of Solitude’ heeft kunstenaar Ugo Rondinone kinderen met een speciale video-oproep gevraagd hem te helpen door een regenboogtekening te maken. Alle tekeningen zijn inmiddels binnen. Het resultaat: ruim 3.000 kinderen maakten voor hem een tekening die samen een gigantisch kunstwerk vormen. Op 13 februari zijn deze regenboogtekeningen voor het eerst te zien en dat wordt gevierd met een feestelijke kinderopening. Van 15:00 tot en met 17:00 uur worden de jonge kunstschenkers feestelijk onthaald op de rode loper. Ze kunnen genieten van een regenboogdrankje of meedoen aan één van de vele activiteiten. Kinderen die hun mooiste regenboogoutfit aantrekken, maken kans op een mooie prijs . De wand met regenboogtekeningen wordt om 15:00 uur onthuld door directeur Sjarel Ex samen met Ugo Rondinone. Maurice Lede, onder andere bekend van Het Klokhuis, presenteert het openingsmoment. Alle kinderen zijn welkom op deze opening. Het museum is altijd gratis toegankelijk voor kinderen t/m 18 jaar. Alleen tijdens de kinderopening op 13 februari van 14:30 en 17:00 uur is de toegang ook gratis voor volwassenen.

Bij de tentoonstelling is speciaal voor scholen een ‘regenboogles’ ontwikkeld, die Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam op verzoek verzorgde in de klas. Leerlingen leerden over hedendaagse kunst, symboliek en tekenden uiteindelijk een regenboogtekening voor Ugo Rondinone. 864 leerlingen op 9 scholen hebben de les gevolgd via Boijmans. De leerlingen komen later naar het museum om de tentoonstelling en alle regenboogtekeningen te bekijken. Scholen die naar het museum willen komen, kunnen vanaf 13 februari een speciale regenboogrondleiding boeken.

‘Vocabulary of Solitude’ is de eerste solotentoonstelling van Ugo Rondinone in Nederland. Centraal in de tentoonstelling staan vijfenveertig levensgrote sculpturen van passieve en contemplatieve clowns. Elk benoemd naar een dagelijkse handeling: eten, dromen, slapen, lezen, koken. Samen beschrijven zij een dag uit het leven van een persoon tijdens een eenzaam verblijf in zijn huis. De tentoonstelling en de tekeningen zijn tot en met 29 mei te zien in Museum Boijmans Van Beuningen.

BRON: Persbericht Museum Boijmans van Beuningen

Lees ook:Ugo Rondinone zoekt regenboogtekeningen
Lees ook:VIP-opening voor kinderen in Museum Boijmans van Beuningen
Lees ook:Clowns van Ugo Rondinone trekt 81.000 bezoekers
Lees ook:Ugo Rondinone toont nieuwe totaalinstallatie in Rotterdam
Lees ook:The Big Draw in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>